Kilian Jornet i Emelie Forsberg guanyen l’Ultra Pirineu 2015

Kilian Jornet ha estat el vencedor de l’edició d’enguany de l’Ultra Pirineu, la cursa de muntanya de 110 km que s’ha disputat aquest cap de setmana a l’alt Berguedà i la Cerdanya, amb sortida i arribada a Bagà. Amb un temps de 12 hores, 3 minuts i 27 segons Jornet va creuar la línia de meta dissabte a la tarda, convertint-se amb el gran guanyador, va dir que s’havia sentit molt bé durant la cursa, tant físicament com gaudint dels indrets per on transcorre la cursa.

Darrera seu, a uns nou minuts de distància va arribar el marroquí Zaid Ait Malek. I Miguel Ángel Heras va completar el podi amb un temps de 12 hores, 20 minuts i 35 segons.

PODI ULTRAPIRINEU MASCKilian Jornet, Zaid Ait Malek i Miguel Ángel Heras, el podi de l’Ultra Pirineu

Categoria femenina

En fèmines, la vencedora va ser precisament la parella de Kilian Jornet, Emelie Forsberg. La sueca  va coronar-se també a Bagà com la campiona de les Skyrunner World Series d’aquest any, revalidant el títol que va aconseguir l’any passat també. Forsberg va creuar la línia d’arribada de l’Ultra Pirineu de 110km. amb un temps de 13 hores, 39 minuts i 13 segons. Darrera seu, a poc més de 4 minuts distància va arribar la nepalesa Mira Rai, que va fer que els seus seguidors presents a la plaça Catalunya de Bagà fessin ballar diverses banderes nepaleses.

PODI FEMENI ULTRAPIRINEUEmelie Forsberg, Mira Rai i Núria Picas, el podi femení de l’Ultra Pirineu

Núria Picas, tercera

L’atleta de muntanya establerta a Berga Núria Picas va completar el podi. Va entrar tercera noia a la meta, amb una gran estelada, i, com ve sent costum en les darreres edicions de l’Ultra Pirineu, va ser ovacionada pel públic de Bagà. Entre aplaudiments, Picas va recordar que havia estat una cursa dura, i més tenint en compte que “feia una setmana era incapaç de sortir a córrer, a causa de les males vibracions que li va deixar la retirada a l’Ultra Trail del Montblanc”.

A més, l’atleta manresana va donar les gràcies a tots aquells que van assistir d’alguna manera o altra a la cursa per donar-li suport. “Avui sí que he corregut per ser lliure, avui si!”, va exclamar eufòrica. Gran actuació, doncs, de Núria Picas en una Ultra Pirineu que aquest any puntuava per les Skyrunner World Series, la qual cosa va fer que reunís atletes de gran nivell.

NURIA PICAS ULTRAPIRINEUL’arribada de Núria Picas a la plaça Catalunya de Bagà

Altres proves

L’Ultra Pirineu va ser la prova estrella d’aquest cap de setmana, amb aproximadament un miler d’inscrits. D’aquests van ser 564 els corredors i corredores que van acabar la prova. En paral·lel, molts més van participar en les altres curses que s’organitzaven: la Marató Pirineu, la Nit Pirineu i la XS Pirineu.

Marató Pirineu. El guanyador ha estat Alfredo Gil, amb un temps de 4 hores, 3 minuts i 42 segons. Darrera seu ha entrat Dani Cazalla, amb una marca de 4 hores, 7 minuts i 56 segons, i ha completat el podi el veterà Jordi Bes, creuant la línia d’arribada un minut més tard que Cazalla. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Oihana Kortazar, amb un temps de 4 hores, 31 minuts i 36 segons. La segona classificada, Eli Gordón, amb una marca de 5 hores, 2 minuts i 33 segons, mentre que el podi l’ha completat Estelita Santin, amb un temps de 5 hores, 36 minuts i 2 segons.

I pel que fa la Nit Pirineu: el guanyador ha estat Antonio Alcalde, després de creuar la línia d’arribada amb un temps de 38 minuts i 2 segons. En segona posició ha entrat Oriol Cardona, amb una marca de 38 minuts i 11 segons, mentre que el podi l’ha completat Jan Margarit, amb un temps de 38 minuts i 14 segons.