La Marató d’acapte de sang de Berga rep 299 donants

Superar les 300 donacions era el repte que es marcava el Banc de Sang i Teixits de la Catalunya central per a la Marató de donació de sang de Berga. No s’hi ha arribat però poc n’ha faltat i el balanç és igual de positiu, segons els organitzadors. Són 299 les persones que voluntàriament van sumar-se a la crida per donar sang (157 dones i 142 homes). D’aquestes, se’n van fer efectives 275, a la resta per diferents motius finalment no se’ls va poder extreure sang.

Cal destacar que de les 275 persones que finalment van donar sang, 23 ho feien per primera vegada. Es van estrenar en la donació, ja que no havien donat mai sang, i això és molt positiu i destacat, segons el Banc de Sang, que també feia una crida a la gent jove. Per franges d’edat, hi van haver 15 persones d’entre 18 i 25 anys (els joves costa que es facin donants); 63 persones d’entre 26 i 35 anys; 76 de 34 a 45 anys; 85 homes i dones de 46 a 55 anys; 55 més d’entre 56 anys i 65. I hi va haver 5 persones més grans de 65 anys que també van acostar-se dijous a l’Hotel d’Entitats (Centre Cívic) de Berga per donar sang.