Bona arrencada del Mercat del Bolet de Cal Rosal i del de Guardiola de Berguedà, que enguany ha canviat d’ubicació

Entrem a la tardor i en aquesta època el Berguedà treu suc del seu producte estrella: els bolets. És època de fires, festes i mercats relacionats amb el bolet. De fet, enguany la temporada va començar d’hora i bona, a finals d’agost ja es feien força bolets als boscos berguedans. Això va incentivar a què el Mercat del Bolet de Cal Rosal obrís portes el dia 4 de setembre. El de Guardiola de Berguedà ho va fer l’11 de setembre. Són dos mercats establerts de de fa anys a la comarca en campanya boletaire i l’un i l’altre funcionen bé i tenen una bona acceptació per part dels visitants. Ho han explicat en entrevistes a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Guardiola, Josep Lara; i la regidora de Festes d’Olvan, Meritxell Colomer. (Les pots escoltar clicant els enllaços adjunts).

Mercat del Bolet de Cal Rosal

Fa quinze dies que 9 paradistes s’han establert al Mercat de Cal Rosal. Hi ha 6 parades de bolets frescos, 2 parades de productes alimentaris, i 1 d’artesania. L’espai habilitat és el de cada any, tot i que com a novetat s’ha desplaçat una mica ocupant la Plaça del Comerç i les parades no estan en línia recta sinó mes agrupades, “per donar-li un aire més de mercat”, ha dit la regidora Meritxell Colomer.

Un altre canvi és la reducció de les activitats complementàries al Mercat del Bolet de Cal Rosal, suprimint les propostes dels diumenges que es feien altres anys però mantenint la Festa del Bolet. Es farà a finals d’octubre però encara no s’ha concretat ni la data ni la programació d’actes. El Mercat del Bolet de Cal Rosal és previst que tanqui portes el 15 de novembre.

Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà

A Guardiola de Berguedà les parades del Mercat del Bolet han estrenat ubicació. L’Ajuntament ha optat per un canvi d’emplaçament, i si fins l’any passat s’instal·laven al barri de l’Estació aquest any ho fan a la plaça Nova de l’església. Segons l’alcalde, Josep Lara, “és un espai més cèntric i vam pensar que aprofitant que teníem plaça nova era un bon lloc per col·locar-hi el Mercat del Bolet”. Ha afegit que “està més a prop del comerç de Guardiola, ja que el barri de l’Estació queda una mica allunyat del carrer principal, que és el carrer Comerç”.

Les parades estan a ple rendiment des de l’11 de setembre en aquesta plaça, amb noves carpes, i “els paradistes estan molt contents, sembla que ho noten amb les vendes”, ha assenyalat. Així com també el fet que “la gent de Guardiola també es fa més seu el mercat tenint-lo situat més el centre, i dóna més vida al comerç”.

Al Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà hi ha 5 parades de bolet fresc a dia d’avui, tot i que en les properes setmanes podrien augmentar fins a 7 o 8 ha dit l’alcalde. Els paradistes aprofiten la “boníssima temporada de bolet, n’hi ha molta quantitat i molta varietat”, ha ressaltat Josep Lara.

El Mercat es complementa cada any amb la Festa del Bolet de Guardiola. Es farà el diumenge 18 d’octubre amb diferents propostes. Actes diversos entre els quals una novetat destacada: en comptes d’un concurs de plats cuinats amb bolets enguany es farà un concurs de tapes de bolets “per motivar més la participació”.

 

 

 

X