Gironella començarà a construir la vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà la setmana que ve

L’Ajuntament de Gironella té previst iniciar dimarts que ve les obres de construcció d’un itinerari per a vianants entre el barri de Cal Blau i el centre de Gironella a la BV-4132, la carretera de Casserres. Una vorera de gairebé 2 metres d’amplada que permetrà que els veïns que viuen en aquest sector de la part alta de la vila puguin fer caminant i sense perill el tram de pràcticament mig quilòmetre que els separa del centre.

També s’hi farà una barrera de seguretat i s’hi posarà il·luminació “si el pressupost finalment ho permet”, ha apuntat l’alcalde de Gironella, David Font, en declaracions a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. Ha destacat la importància d’aquesta obra per “millorar la mobilitat i l’accessibilitat del veïns de Cal Blau”, que fa anys que reivindiquen aquesta vorera. I és que caminar pel voral de la carretera és un perill perquè és molt transitada per vehicles. Sí que hi ha una alternativa amb escales que uneixen les dues zones (Cal Blau i el centre de Gironella) però hi ha molts esglaons i no compleixen les garanties d’accessibilitat per a tothom.

El cost de l’obra és de 151.000 euros, dels quals 146.000 es pagaran gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona. Els 5.000 restants els finançarà l’Ajuntament. La previsió de l’equip de govern de Gironella (CiU) és que les obres s’allarguin fins a finals d’any i es donin per acabades pels volts de Nadal. Tot i això es podria reduir el termini d’execució i estrenar la vorera a principis de desembre si s’optés per no deixar transitar els vehicles en el tram d’obres durant un període determinat. Una decisió que s’ha de prendre aquesta mateixa setmana segons ha comentat l’alcalde, David Font.

D’entrada la bona notícia és la materialització d’un projecte molt reivindicat i que finalment es farà realitat. Ha estat un procés llarg perquè han fet falta diversos tràmits urbanístics. Tot just al ple d’ahir dilluns a l’Ajuntament de Gironella es va aprovar l’últim tràmit que és iniciar una expropiació de terrenys necessària per construir la vorera. Aquesta expropiació té un cost de 14.000 euros per a l’Ajuntament de Gironella.