Constituït el Consell d’Alcaldes del Berguedà

El Berguedà ja té constituït el Consell d’Alcaldes. L’acte de constitució es va fer divendres a Santa Maria de Merlès. Hi van assistir 29 alcaldes berguedans i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Va assenyalar quatre eixos principals d’aquest mandat.

Un eix són les inversions al territori a partir del Programa Xarxa, que sortirà ja el mes de gener vinent. I un altre el Catàleg de serveis, que és l’aparador de serveis pels ajuntaments, i que també sortirà el mes de gener.

Un tercer eix són les noves tecnologies, posant-les a l’abast de tots els municipis perquè puguin entrar en les ciutats intel·ligents. I el quart eix és la promoció estratègica dels territoris i d’una manera especial, posar en valor els seus espais naturals i la seva projecció per fomentar un turisme de qualitat més enllà del turisme de masses.

Entre les qüestions plantejades per alguns alcaldes assistents, especialment de municipis de poca població però de gran extensió territorial, van coincidir en les necessitats que tenen per al manteniment dels camins públics veïnals, per l’alt cost que això suposa, com també en les necessitats de disposar de bones xarxes de fibra òptica.