Mor un jove de Navàs a l’interior de la mina de Vilafruns

Un treballador de l’empresa de Berga Montajes Rus, subcontractada per ICL Iberia (nom actual d’Iberpotash), ha mort aquest matí a l’interior de la mina de Vilafruns (Balsareny). Es tracta d’un jove de Navàs, Sergi Font, de 26 anys. Feia tasques de manteniment a la mina i hi ha hagut un despreniment d’una paret de la galeria. Li ha caigut a sobre.

En arribar al lloc, els Mossos han comprovat que el noi atrapat havia mort. Iberpotash ha lamentat profundament els fets i ha recordat que l’últim accident mortal a la mina de Vilafruns es va produir l’any 2006. L’empresa Iberpotash ha cessat la seva activitat aquest matí i no la reprendrà fins passat el funeral del jove treballador, segons ha informat la mateixa empresa en un comunicat. Lamenten l’accident i apunten que les causes s’estan investigant.

CCOO expressa el condol

CCOO també ha emès un comunicat. Expressa el condol per la mort del jove en accident laboral a la mina. Apunta que el Comitè de Seguretat i Salut i el Comitè d’Empresa d’Iberpotash es reuniran aquesta tarda per intentar aclarir les circumstàncies del succés, i “CCOO d’Indústria seguirem de prop aquest procés i, de moment, demanem a la Direcció d’Iberpotash i de la subcontracta que extremin les mesures de seguretat i de prevenció i que es revisin les instal·lacions  i els procediments de coordinació d’activitats per evitar nous accidents”.

Així mateix, “demanem a l’administració la màxima celeritat en la investigació per aclarir les causes de l’accident per tal de depurar les responsabilitats oportunes. Al mateix temps, volem alertar sobre l’augment generalitzat de la sinistralitat laboral, per això, des de CCOO reclamem polítiques públiques en salut laboral i un major control de l’Administració sobre l’aplicació de les eines de prevenció de riscos laborals a totes les empreses, exigint que es faci prevenció de qualitat”.

Funeral, aquest dijous

L’Ajuntament de Navàs s’ha afegit a les mostres de condol per la mort del navassenc Sergi Font Vilardell. Com a mostra de respecte institucional i solidaritat amb la família, l’Ajuntament de Navàs ha posat al balcó de l’edifici consistorial, una bandera amb crespó negre.

El funeral es farà aquest dijous, 26 de novembre, a les 4 de la tarda a l’església parroquial de Navàs.

 

 

 

X