La Patum fa 10 anys que és Patrimoni de la Humanitat

Aquest 25 de novembre del 2015 es compleixen 10 anys de la proclamació de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. Un reconeixement de mans de la Unesco que feia de la Patum una festa universal. Què suposava la distinció? No només es parlava de ressò mundial, sinó de preservar la festa, de garantir finançament… S’ha aconseguit? Deu anys després hem volgut posar sobre la taula si s’ha tret rendiment d’aquest reconeixement.

Ràdio Berga i Aquí Berguedà hem organitzat una tertúlia amb l’alcalde de Berga d’aleshores (el 2005), Ramon Camps; el regidor de Cultura d’aquell moment, Josep Xoy; Albert Rumbo, historiador i membre del Patronat que va treballar en candidatura que es va presentar a la Unesco; i Dolors Clotet, periodista del diari Regió7 i l’única berguedana que aquell 25 de novembre del 2005 va ser a París a la cerimònia d’entrega de reconeixements per part de la Unesco.

Com es va viure a París? I a Berga? Es va celebrar com tocava? I avui, una dècada després, hem sabut aprofitar el recoixement mundial? Són preguntes que hem posat sobre la taula i que han respost els convidats. (Pots escoltar l’àudio)

 

 

X