El gironellenc Ramon Soler presenta la seva nova novel·la ‘Peguera i l’home de gel’

‘Peguera i l’home de gel’ és el nou llibre de Ramon Soler Riba. És fill de la colònia tèxtil del Guixaró, viu a Gironella i treballa a la fàbrica de Viladomiu Nou. Es dedica al ram industrial però escriure és la seva gran afició. Ha escrit llibres d’història i treballs d’àmbit comarcal. Amb ‘Peguera i l’home de gel’ té ja 9 llibres escrits i és la seva tercera novel·la. La primera va ser ‘Fil i carbó’, i la segona ‘Peguera, l’ànima d’un poble’.

La tercera, ‘Peguera i l’home de gel’, és una continuïtat de l’anterior, aquella novel·la que ens transportava al món industrial de Peguera a la primera meitat del segle passat. Una novel·la d’amors i desamors en una època en què el poble no es podia barrejar amb la classe alta, que fa viure als lectors l’ambient rural i de muntanya d’aquest pobles envoltat de natura i silenci, alhora que els va guiant pels principals fets històrics que succeïen.

Ara, a ‘Peguera i l’home de gel’ els lectors podem conèixer què passa quan els protagonistes arriben a Peguera (així és com acaba la primera entrega). Amb el poble de Peguera de teló de fons passen moltes coses i els fets reals ho marquen de prop: “hi ha molta part de fets reals. Investigant i parlant amb gent he aconseguit molta informació. Per mitjà de la història oral he pogut conèixer de prop que va passar a la comarca entre els anys 1929 i 1937. Entre temps de República i de Guerra Civil”, ha dit Soler en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà (la pots escoltar a l’àudio adjunt).

Presentacions del llibre

Se’n faran tres presentacions. La primera serà a Gironella aquest diumenge, 20 de desembre, a les 5 de la tarda a la biblioteca. Aquest acte comptarà amb l’editor del llibre (Pagès Editors); l’alcalde de Gironella, David Font; també hi intervindrà Montse Lledó per comentar el llibre; i l’autor, Ramon Soler. També hi actuarà el Cor Giovinetto.

La segona presentació de ‘Peguera i l’home de gel’ es farà l’endemà, dilluns 21 de desembre, a Puig-reig. Serà a les 8 del vespre a la biblioteca.

I la tercera presentació serà el dimarts 22 de desembre , a les 8 del vespre a la biblioteca de Berga. es projectaran imatges de Peguera des dels anys 1920 fins als anys 60.

El llibre, de 650 pàgines, té un preu de 25 euros i ja es pot trobar a les llibreries.

 

 

X