L’Ajuntament de Berga s’estalviarà 73.000 euros d’interessos del crèdit que va avalar a Inberga Tur

L’Ajuntament de Berga aconsegueix una rebaixa de 73.000 euros dels interessos del crèdit que assumeix de l’Institut Català de Finances (ICF). Aquest és l’acord a què han arribat ambdues parts. Ara bé, el consistori no té cap més sortida que assumir i pagar el crèdit d’Inberga Tur, la societat que gestiona l’hotel Berga Park i l’hostatgeria de Queralt i que no té solvència econòmica per fer front al crèdit de gairebé 1,2 milions d’euros. L’Ajuntament, l’any 2003 va avalar a l’empresa, i ara, com a avalador se n’ha de fer càrrec.

La compra d’aquest crèdit es va aprovar ahir, dimarts, a l’Ajuntament de Berga en un ple extraordinari. Per unanimitat de tots els grups es tira endavant aquesta operació. Finalment, amb la reducció dels interessos, la quantia puja a 1.117.828’51€ . A priori el pagament era de 1.190.000€ però s’ha aconseguit una rebaixa de 73.000 euros en interessos. Però això no evita, segons l’alcaldessa Montse Venturós, que se’n ressentin les arques municipals, “inevitablement el pagament d’aquest deute incrementa el de l’Ajuntament tot i que l’acord que s’ha aconseguit amb l’ICF ha estat el millor que s’ha pogut”. Es pagarà en 120 mensualitats cobrades trimestralment, per tant en deu anys.

Venturós ha recordat que el pagament d’aquest crèdit era l’única sortida possible pel consistori berguedà: “la Generalitat ha posat l’Ajuntament de Berga entre l’espassa i la paret havent d’executar un crèdit impagat que no ha generat ni el mateix Ajuntament ni la major part de les persones que viuen en aquest municipi, coneixent sobradament la situació en què es trobava aquest ajuntament”, ha lamentat, afegint que no hi havia alternativa a aquest pagament si es volien poder desencallar projectes com el del Conservatori de Música dels Pirineus i poder-ne afrontar de futurs.

 

X