‘Gironella: tots eduquem’, projecte que es posa en marxa a la vila amb 35 alumnes

L’Ajuntament de Gironella en coordinació amb les escoles de la vila, l’educadora social, Càritas i Creu Roja ha engegat el projecte ‘Gironella: tots eduquem’. Un servei que compte amb 35 alumnes inscrits.

Es tracta d’un programa de reforç escolar i acompanyament en el procés educatiu dels alumnes de primària de 6 a 12 anys. Es va començar aquest passat dilluns i es fa els dilluns a la biblioteca de l’escola de Cal Bassacs per a l’alumnat del cicle inicial, mitjà i superior. En paral·lel, també els dilluns s’ofereix el servei a Gironella, així com els dijous. Dilluns per a nens i nenes de cicle inicial, i dijous per als de cicle mitjà i superior. La previsió és que s’ubiqui definitivament a l’antic institut Sant Tomàs d’Aquino, que era l’Escola d’Art i Disseny i que està en fase de rehabilitació.

El projecte compta amb un seguiment setmanal de tots els agents implicats i una avaluació trimestral, segons ha explicat el regidor d’Ensenyament de Gironella, Roger Ballús; i la regidora d’Atenció a les Persones, Mònica Flores. Comenten que es tracta d’un projecte educatiu “important i necessari”, que neix després de “la detecció de la conveniència de destinar esforços i recursos en potenciar aquest suport a l’alumnat de primària”.

Els objectius d’aquesta iniciativa són reforçar les competències escolars bàsiques, potenciar els hàbits i tècniques d’estudis, promoure les habilitats de desenvolupament personal: responsabilitat, compromís…, les habilitats socials, i treballar amb xarxa amb els agents educatius.

De cara al proper curs, 2016-2017, s’ha tramitat una petició econòmica per a la incorporació de més material i personal tècnic per reforçar als voluntaris.