Cars Berga

Berga, Societat

Inberga Tur haurà de retornar l’hotel Berga Park, l’hostatgeria i l’ascensor de Queralt a l’Ajuntament

Inberga Tur haurà de retornar l’hotel Berga Park, l’hostatgeria i l’ascensor de Queralt a l’Ajuntament

Inberga Tur, empresa concessionària de l’hotel Berga Park, l’hostatgeria de Queralt i l’ascensor inclinat del santuari, haurà de retornar aquests béns municipals. El contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha dictat sentència a favor d’extingir les concessions fetes l’any 2002.

No és una sentència ferma però sí un pas més, ha dit l’alcaldessa de Berga (CUP), Montse Venturós, d’aquest litigi que fa tants anys que està encallat. La sentència marca que els concessionaris tindrien tres mesos per retornar a l’Ajuntament l’hostatgeria i l’ascensor de Queralt i el Berga Park en cas de no presentar recurs. Inberga Tur té quinze dies per presentar-lo. Si es presenta recurs d’apel·lació el procés s’allargarà.

Tot i això, segons ha valorat Montse Ventumontse venturosrós “per nosaltres és una molt bona notícia, tot i no ser una victòria definitiva”. I ha afegit que “la nostra voluntat sempre ha estat molt clara en la recuperació de les concessions i és en aquesta línia que s’està treballant i se seguirà treballant. És cert que aquesta sentència és només un pas més per retornar al poble allò que li pertany però nosaltres seguirem treballant en aquesta direcció, ja que al capdavall són els habitants de Berga els propietaris”, ha afirmat.

Incompliment de l’empresa concessionària del 70%

La resolució concreta que les clàusules del contracte de concessió s’han incomplert per ambdues parts: un 70% d’incompliment per part d’Inberga Tur, i un 30% per part de l’Ajuntament de Berga.

Inberga Tur no va iniciar l’activitat prevista d’oferir formació d’hoteleria i turisme, hi ha hagut una falta de conservació de les instal·lacions i no s’ha fet càrrec del manteniment i les avaries de l’ascensor, entre d’altres incompliments.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Berga no va complir amb l’acord establert a la concessió d’habilitar un espai adjacent a l’hotel per a l’activitat d’estudis d’hostaleria i turisme.

Aquesta sentència fa referència únicament a la resolució de la concessió, però no pas de la liquidació, que segueix un altre procediment.

 

Ajuntament de Berga Ascensor Berga Park Inberga Tur Queralt Sentència

Comentaris