Puig-reig engega una campanya de civisme per acabar amb les deixalles i les defecacions de gossos al carrer

Identificar les conductes poc cíviques dels ciutadans de Puig-reig i fer accions per fomentar el civisme i afavorir la convivència al municipi. Aquest és l’objectiu del projecte ‘La teva petjada construeix Puig-reig’, una campanya de civisme que posa en marxa l’equip de govern (ERC) després de detectar, en el últims mesos, un augment de conductes incíviques com per exemple deixalles a terra o elements voluminosos fora dels contenidors, defecacions de gossos a la via pública, o sorolls en hores intempestives.

La primera activitat  es farà aquest diumenge, 6 de març, i consistirà en una recollida de deixalles que es farà en grups i plantejada com una gimcana, amb premis per aquells que aconsegueixen els reptes marcats. És un acte obert a tothom i el punt de trobada serà a les 10 del matí a l’antiga biblioteca de la Plaça Nova. Es presentarà el conjunt del projecte, hi haurà esmorzar per tothom, i es farà la recollida ‘Jo trepitjo en positiu’, per actuar en “punts cèntrics del municipi on hi ha acumulació de brossa i que són els primers que s’han de netejar, abans dels extraradis”, ha dit la regidora de Ciutadania de Pugi-reig, Alba Camps, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. Són quatre espais: el terraplè de davant del CAP, on hi ha la petanca; la zona del pavelló; el sector de la piscina; i el descampat del costat de Correus.

Serà el primer pas d’aquesta campanya de conscienciació sobre civisme en què també hi participen alumnes de l’IES de Puig-reig (el crèdit de 4t d’ESO sobre Acció Comunitària). S’anirà desenvolupant fins al juny d’aquest 2016.