Queralt 2016 farà una aportació a les entitats socials de Berga per combatre la pobresa energètica

La comissió organitzadora dels actes de celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha buscat la fórmula per col·laborar, amb alguna de les activitats que organitza, amb la Taula d’Entitats Socials de Berga (Grup Horitzó, Càritas, Creu Roja, Serveis Socials de l’Ajuntament i Mans per l’Acció Solidària) que treballen per ajudar les famílies més necessitades de la ciutat. En concret per combatre la pobresa energètica, és a dir que totes les famílies tinguin llum i electricitat, i calefacció.

Cove de Queralt

Amb lema ‘Queralt t’abriga’ es recaptaran diners per a fins socials, ha explicat mossèn Marc Majà, rector de Berga. I es farà amb el Cove de Queralt2016, una iniciativa solidària en què s’hi han sumat uns 400 establiments comercials, que han fet aportacions desinteressades de tota mena de productes. N’hi ha més de 600: electrodomèstics, alimentació, roba, vals de descompte, tractaments estètics, vals per àpats i molt més. I la campanya és oberta per a tots aquells que s’hi vulguin sumar fent algun o altre donatiu, ha comentat Jordi Travé, membre de la comissió organitzadora dels actes del Centenari de la Coronació.

2,5€ cada butlleta

El conjunt dels productes recauran a una sola persona afortunada. Per poder ser-ne el guanyador, cal comprar butlletes. A molts comerços, restaurants i establiments de Berga se’n vendran al preu de 2,5 euros cadascuna, i a cada butlleta hi ha quatre números. El que coincideixi amb les quatre últimes xifres del sorteig de l’ONCE del 25 d’abril (dia de Sant Marc) s’endurà el Cove.

600€ per la pobresa energètica

S’han fet 2.500 butlletes. Si es venen totes s’obtindran 6.250 euros, i un 10% d’aquests diners serà per a les entitats socials, per tant 625 euros. La resta per Queralt 2016, per sufragar els costos dels actes del centenari.

El guanyador del Cove de Queralt s’haurà de posar en contacte amb l’organització trucant al telèfon 670 618 211 o enviant un mail a ideescentenariqueralt@gmail.com.

El dia 30 d’abril es farà entrega del Cove (que en part estarà exposat a Cal Tomàs Pujol). En cas que no en surti persona guanyadora tots els obsequis seran destinats a la taula del tercer sector de Berga.

Pilar Servitje, de la comissió de Queralt 2016, ha agraït a tots els establiments col·laboradors les seves aportacions, remarcant “l’àmplia resposta i generosa” que ha tingut aquesta iniciativa.

 

FOTO: Presentació del Cove de Queralt. Per l’esquerra: Jordi Travé, Mn. Marc Majà i Pilar Servitje, membre de la comissió organitza del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt / AUTOR: Anna Costa