Més de cent vehicles militars d’època participen a la concentració del Guixaró

Més de cent vehicles militars d’època es concentren des d’aquest dijous i fins diumenge, 13 de març, al Guixaró. És la 22a edició d’una trobada que s’ha convertit en un referent, és ja en la més important de tot l’estat espanyol. Atrau participants procedents de punts ben diversos: de Catalunya, Mallorca, País Valencià, País Basc, Navarra, Madrid…

De dijous a dissabte tota la comitiva de vehicles militars fan rutes pel Berguedà. S’hi poden veure cotxes de diferents èpoques: de la Primera Guerra Mundial, amb diferents models de la gamma Willis; de la Guerra de Corea; i de la Guerra del Vietnam. En aquest sentit, hi haurà dues novetats destacades: un camió molt curiós i un cotxe petit i lleuger que es feia servir per a missions molt especials, “són vehicles que costa molt de veure, i els tindrem al Guixaró”, ha comentat en una entrevista a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà Ferran Sibila, de l’organització.

I diumenge, durant bona part del matí, els vehicles estaran estàtics al Guixaró, exposats per atraure visitants. Berguedans i forans que vulguin veure de prop vehicles militars d’època, majoritàriment models de Jeep però també alguna moto, camió, i fins i tot hi podria un avió soviètic. En paral·lel, hi haurà Fira del Jeep, mercat de peça i venda de productes artesans.

Es tracta d’una concentració turística no competitiva que cada any té molt bona acceptació, segons ha destacat Ferran Sibila i Jordi Casals, participant de Girona que ja fa alguns anys (des del 2009) que no es perd la trobada del Guixaró amb el seu Jeep Willis del 1951. “És un cotxe divertit, quan el proves ja no el deixes. Per mi és l’utilitari de cada cap de setmana”, ha dit. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt)

 

FOTO: Vehicles militars d’època al Guixaró / AUTOR: juanmaiden.blogspot.com