Borredà demana a la Generalitat incorporar llar d’infants a l’escola

L’Ajuntament de Borredà ha enviat una petició al Departament d’Ensenyament per oferir llar d’infants a l’Escola de Borredà, en concret per a nens i nenes d’1 a 3 anys, un servei que ara no es presta al poble.

L’equip de govern va acordar enviar la sol·licitud en el Ple del passat 7 de març i ara espera el vist-i-plau de la Generalitat. Tot i això, si el projecte veu la llum, la Generalitat no hi aportarà cap subvenció i es dedicarà únicament als aspectes burocràtics, mentre que l’Ajuntament n’assumirà totes les despeses, segons ha explicat l’alcalde, Joan Roma.

El consistori treballa per justificar aquesta demanda. En primer lloc, hi haurà d’haver un mínim de quatre infants inscrits, que justifiquin la contractació d’un professional que se’n faci cura. Tot i això, si a l’inici del proper curs 2016-2017 no hi hagués els quatre infants necessaris i a mig curs si, el servei podria començar , ja que la Generalitat així ho permet.

L’altra condició que s’ha de complir perquè el servei es posi en funcionament és que l’espai on es realitzi estigui adequat als infants que en faran ús. En aquest sentit, l’Ajuntament està tranquil perquè la majoria del mobiliari ja està instal·lat al centre. “Sí que s’haurà de construir un wàter i lavabo petits, adequats per l’altura dels nens”, ha comentat l’alcalde, “però és l’única reforma pendent”.

L’Ajuntament de Borredà creu que és “una aposta decidida pel futur de l’escola, per tal de poder estabilitzar el nombre d’alumnes de primària i evitar el descens excessiu”. A més, la creació de la llar d’infants evitaria el perill de no tenir prou alumnes com per haver de tancar l’escola d’aquí a pocs anys, ha comentat Joan Roma.

 

X