Tanit Tubau explica la convivència amb la malaltia de Crohn al llibre ‘A veces puta y otras maravillosa’

‘A veces puta y otras maravillosa’, així defineix la seva vida Tanit Tubau, que amb 9 anys li van diganosticar la malaltia de Crohn. Ara en té 26 i conviure amb la malaltia no ha estat, i no és fàcil. Però no només ha guanyat moltes lluites sinó que les etapes dolentes que ha viscut li han servit per mirar-se les coses des d’una altra perspectiva. Quan està bé viu la vida intensament perquè sap que no sempre és així. D’aquí el títol del seu llibre ‘A veces puta y otras maravillosa’, on recull les seves vivències. Ara es troba en un bon moment de salut. Fa dos anys li van fer un trasplantament de cèl·lules mare “i la situació està força tranquil·la”, ha dit. “Estem molt contents tant els metges com jo”.

La malaltia de Crohn és un trastorn intestinal que sobretot perjudica l’aparell digestiu, però que també pot causar complicacions fora del tracte gastrointestinal. El sistema immunitari del propi cos ataca per error i destrueix el teixit corporal sa.

llibre tanitQue et diagonostiquin una malaltia crònica d’aquest tipus “no és fàcil. N’he viscut de tots colors”, ha dit Tanit Tubau, “etapes de la malaltia en paral·lel a les etapes de la meva vida, de nena a noia”. La seva valentia l’han portat a escriure un llibre amb la seva història, la seva vida, i experiències relatades de forma irònica i divertida. Per exemple, ha comentat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà, “un any que sabia que el 31 de desembre estaria ingressada, jo volia celebrar Cap d’Any. Doncs vaig muntar un festa a casa meva amb els meus amics a l’octubre i vam celebrar el Cap d’Any”.

Tanit Tubau viu a Barcelona però és filla de berguedans, té família a Berga i manté el vincle amb la ciutat, “que de fet també apareix al llibre”, apunta. Aquest dissabte 12 de març, Tanit Tubau presentarà ‘A veces puta y otras maravillosa a la llibreria Quatre Cantons (al Passeig de la Indústria de Berga), a les 7 de la tarda. A banda de l’autora, intervindran a l’acte la pediatra Maria Gassó i la historiadora Dolors Santandreu. El llibre és de l’editorial La vocal de lis i té un cost de 16 euros. Un euro de cada exemplar es destina a la investigació de la malaltia, per tant hi ha aquesta vessant benèfica, segons ha comentat Tubau.

FOTO: Tanit Tubau signant llibres, i portades del llibre / Imatges extretes del seu blog: ungramodelocura.com

 

X