Berga, Societat

La Valldan ret homenatge a mossèn Joan Noves

La Valldan ret homenatge a mossèn Joan Noves

Amb el seu tarannà senzill i proper, el berguedà mossèn Joan Noves va deixar empremta a les parròquies per on va passar. Va ser capellà, vicari o rector de l’Ametlla de Merola, Solsona, Capolat, Ogern, La Valldan, Cal Rosal i Berga, llocs on els que aquells qui el van conèixer tenen moltes històries per explicar, i en recorden anècdotes i experiències. Aquests records, de familiars, fidels i amics, els ha cercat i recopilat Roser Vila al llibre ‘Mossèn Joan Noves, quadern de records’. 

“Com diu el títol, és un quadern de records, aquesta és la pretensió”, ha dit Roser Vila, que ha contactat amb un centenar de testimonis. Assegura que “ha estat molt gratificant perquè tothom amb qui he parlat ha mostrat una gran predisposició. Tothom tenia una gran estima a Mn. Noves, per com era i com actuava”. Roser Vila explica que mossèn Noves sempre va treballar molt per acostar l’església al poble “li agradava fer la pastoral al carrer”, era una home molt obert, i així ho destaquen les persones que el van conèixer i les entitats on va col·laborar.

Mossèn Joan Noves va néixer a Cal Prat (Puig-reig) l’any 1930. Després d’estudiar al seminari de seguida va ser destinat a diferents parròquies del Bisbat de Solsona, movent-se principalment pel Berguedà. Va morir el 2002 a Berga, ciutat que li va atorgar el Premi a la Cultura l’any 1999.

Presentació

mn novesL’Associació de Veïns la Valldan i l’Àmbit de Recerques del Berguedà presenten el llibre ‘Mossèn Joan Noves, quadern de records’ aquest diumenge, 13 de març, a 2/4 de 6 de la tarda al Centre Cívic de la Valldan.

A partir de dilluns el llibre serà a llibreries de la comarca. És previst que es presenti a altres localitats, com l’Ametlla de Merola i Ogern.

Previ a la presentació de llibre, el mateix diumenge al matí es farà una missa a l’església parroquial de Sant Bartomeu de la Valldan, a les 11 de la matí.

En conjunt un homenatge a mossèn Noves per presevar la memòria del seu llegat. Dos actes que s’espera que siguin participats, ha dit la presidenta de l’Associació de Veïns de la Valldan, Maria Antònia Ortega.

 

La Valldan Llibre mossèn Noves Quadern de records Queralt 2016

Estic amb tu

Comentaris