El Centre d’Empreses de Cercs adequa naus industrials i estrena senyalització

El Centre d’Empreses de Cercs (CEC), de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha adequat naus industrials per poder allotjar noves activitats empresarials al recinte industrial que hi ha als peus de la tèrmica de Cercs, a tocar la C-16 (eix del Llobregat). A més s’hi ha instal·lat nova senyalització.

S’ha invertit en unificar la senyalització del recinte amb amb panells indicatius de numeració de les naus industrials i de les empreses instal·lades. També s’ha construït un mapa de situació del polígon industrial. I s’han col·locat panells per millorar l’accés al recinte.

És una inversió més -des del 2007 ja són 1,5 milions d’euros– per convertir l’espai industrial de l’antiga Cimentera de Cercs en un  centre d’empreses industrials i de formació.

77% d’ocupació

Actualment el Centre d’Empreses de Cercs es troba 77% d’ocupació, després que s’hi hagin instal·lat dues noves empreses: Tractaments Industrials Soldeber i Prescad Engineering Pressure Equipment. Són 10 les activitats empresarials que operen des del CEC, generant més d’una trentena de llocs de treball.

El Centre d’Empreses de Cercs és un recinte industrial que dóna suport a les empreses de nova creació a través d’un Viver d’Empreses Industrial o també, a activitats empresarials en fase de consolidació i creixement, oferint naus industrials, despatxos i tallers de fusteria, soldadura o mecanitzats, en règim de lloguer en condicions preferents. A més, disposa d’un centre de serveis comuns amb sales de reunions i sala d’actes a l’abast de totes les entitats i empreses del territori.

La voluntat de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà és continuar apostant per millorar i invertir al Centre d’Empreses de Cercs per consolidar-lo en una infraestructura que permeti la creació d’empreses i ocupació, posicionant el nostre teixit empresarial.

Planta fotovoltaica

L’any 2012, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs – Berguedà (antecessor de l’ADBerguedà) va aprofitar la substitució de les cobertes de fibrociment per instal·lar un sistema fotovoltaic de 64 kW amb una producció màxima estimada de 86.641,57 kWh/any i una vida útil de 25 anys.

En aquest quatre anys de vida de la planta fotovoltaica del CEC, s’ha generat 366.231kWh, representant un estalvi de consum dels combustibles de fòssils i de gasos de l’efecte hivernacle, i representa una aposta clara de lluita contra el canvi climàtic i de generació de riquesa amb la cura del medi ambient a partir de l’ús de les energies renovables.

cercs 2cercs 3

FOTOS: Millores al CEC (Centre d’Empreses de Cercs) / AUTOR: Manel Solé (Agència de Desnvolupament del Berguedà)