Borredà estudia instal·lar càmeres de vigilància davant sis casos de robatoris

L’Ajuntament de Borredà estudia la possibilitat d‘instal·lar càmeres de vigilància en alguns punts del nucli urbà en motiu d’uns sis robatoris que s’han donat en el darrer mig any. D’aquesta manera, segons l’alcalde, Joan Roma, es controlarien moviments sospitosos de persones i vehicles.

Els robatoris s’han donat en cases de primera i segons residència, en dies i hores “que fan sospitar de la col·laboració o participació d’alguna persona vinculada al poble” assegura l’alcalde. També explica que “els elements robats no són de gran valor, i sorprèn que s’emporten i què deixen. En algun cas, l’interès era per algun aparell digital, en altres per buscar objectes de valor que en habitatges de segona residència difícilment trobaran; en un altre cas van forçar una caixa forta; també es van emportar un parell de sabates noves però en canvi van deixar televisors o altres aparells”.

Són casos “inusuals en un poble petit com Borredà”, diu Roma, on des de fa anys s’han fet campanyes de prevenció i vigilància “que han donat bons resultats, i els propietaris han reforçat les mesures de seguretat en portes, balcons i finestres, i s’han conscienciat a tancar bé la porta encara que sigui només per anar a comprar a pocs metres de casa”. També a nivell de vigilància, comenta, “és habitual fer trucades entre veïns per comprovar si esperen algú en cas de presència sospitosa”.

Ara, la instal·lació de videovigilància és una opció que contempla el consistori, però abans s’elaborarà un informe jurídic per saber les implicacions que comporta la col·locació de càmeres de vigilància. A partir d’aquí s’acordaria demanar a la Diputació de  Barcelona un dictamen sobre la normativa que regula un servei com aquest. Un cop l’Ajuntament de Borredà tingui el dictamen, es decidirà si tira endavant aquesta proposta o es busquen altres alternatives, ha dit Joan Roma.

De moment, el què si es farà és augmentar la presència policial. L’Ajuntament ha demanat més presència dels Mossos i també per altra banda, que la ciutadania reforci les mesures de seguretat i protecció per evitar més robatoris, els quals “sembla que els lladres disposen d’informació, que podria ser d’algú del poble o molt proper”. Afegeix l’alcalde que esperen poder trobar els culpables dels robatoris i que declarin davant del jutge.

X