Teatre Hivern 2021

Berga, Societat

El mercat dels dimecres a Berga arrenca amb bones expectatives

El mercat dels dimecres a Berga arrenca amb bones expectatives

Avui s’ha posat en marxa el nou mercat setmanal dels dimecres a la plaça de Sant Pere de Berga. Un mercat, bàsicament alimentari, que aposta pels productes de qualitat i de proximitat. Durant tot el matí, set empresaris han fet parada al mig de la plaça per vendre els seus productes. En concret, una parada de pa i coca, una de iogurts i làctics, una d’embotits artesans, una de mels, una altra de formatges, una de fruita i verdura i una de fruits secs.

Les expectatives eren bones, tant per part de paradistes com de berguedans que han fet cap a la plaça de Sant Pere expressament per l’ocasió, o perquè els venia de pas i aprofitaven per fer una ullada a les parades i per comprar. Hi ha hagut un degoteig constant de persones que han aprofitat per fer alguna o altra compra i que han coincidit a destacar que la iniciativa els sembla molt encertada. Així ho comentaven dues berguedanes, la Margarita i l’Anna: “em sembla una idea molt bona, tenir el producte de proximitat a mà és positiu”, i “ho esperava amb ganes i seré una clienta habitual perquè hi ha productes de proximitat que a vegades costa trobar”.

Els productors, per la seva banda, també estaven contents. És el cas de Cansaladeria Mercè i de Girasol Garrapinyades, que es mostraven esperançats en què el nou mercat setmanal “tingui bona acceptació i sigui un bon espai per vendre els nostres productes artesans”.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha destacat que el mercat té tres objectius: “dinamitzar el barri vell; posar a l’abast els productes de primera necessitat a persones grans que viuen a la zona i que no tenen botigues a prop; i donar una oportunitat als productors de la comarca perquè tinguin un lloc setmanal fix per vendre els seus productes”.

Fins al juny

Des d’avui, 6 d’abril, i en principi fins a finals de juny es farà aquest ‘Mercat de primavera’, obert de les 9 del matí fins 2/4 de 3 de la tarda. En funció de l’acceptació que tingui s’estudiarà la continuïtat d’aquest mercat setmanal a Berga, que se suma als dels dissabtes al Passeig de la Indústria.

Alteracions de trànsit

En motiu del ‘Mercat de primavera’, els dimecres es talla el trànsit i no es permet el pas de vehicles per la plaça de Sant Pere, de les 8 del matí a les 3 de la tarda. De manera excepcional es permet l’accés de vehicles al carrer Buxadé.

DSC_0435 (Medium) DSC_0432 (Medium) DSC_0442 (Medium) DSC_0420 (Medium) DSC_0430 (Medium)

FOTO: Primer dia de mercat setmanal a la plaça de Sant Pere, amb les diferents parades / AUTORA: Anna Costa

 

alimentació Barri vell dinamització Mercat setmanal plaça Sant Pere productes alimentaris Proximitat

Estic amb tu

Comentaris