Les Proves Cangur, de matemàtiques, posen a prova 270 alumnes del Berguedà

Gairebé 270 alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat dels instituts del Berguedà van participar dijous passat a les Proves Cangur a Berga. Unes proves de matemàtiques que es van fer a nivell de tot Catalunya amb la participació de més de 95.000 alumnes.

En l’àmbit Berguedà, dins el grup de treball Pi3beta, diferents professors de matemàtiques s’organitzen per fer-les conjuntament. Cada any es fan en un lloc de la comarca i en aquesta ocasió es van fer a Berga. En paral·lel a les proves que van fer conjuntament al pavelló de Suècia aquests estudiants de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat, també van fer altres proves els nens i nenes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO, en aquest cas als seus centres escolars.

Les Proves Cangur són 30 reptes matemàtics de dificultat creixent i resposta tancada entre cinc possibles opcions. L’objectiu és gaudir amb l’aprenentatge de les matemàtiques. La sessió es va cloure amb una xerrada a càrrec de Josep Rey i Manel Udina, membres del creamat i del MMACA (Museu de les matemàtiques de Catalunya) sobre ‘Rodes, engranatges i moviment relatiu’.

Els organitzadors van valorar molt positivament les Proves Cangur a Berga. Van felicitar als participants i agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el consell Comarcal (que paga part del transport), el centre de Recursos Pedagògics, la Parròquia de Berga i Pastisseria Ballarà de Puig-Reig (que subvenciona part de l’esmorzar).

D’aquí a uns dies es donaran els resultats de les proves en el conjunt de Catalunya, i el Berguedà farà el seu propi pòdium amb el repartiment de premis pels tres primers de cada nivell.

proves-cangur1

proves-cangur2

proves-cangur3

 

 

X