Els comerciants de Cal Rosal organitzen la Fira Tèxtil, perquè l’Ajuntament d’Olvan no la vol assumir

Cal Rosal acollirà al juny una nova edició de la Fira Tèxtil. Enguany es farà més tard del què era habitual (es feia entre març i abril) i de la mà dels comerciants de Cal Rosal, després que l’Ajuntament d’Olvan hagi decidit no assumir-ne l’organització. Després de sis edicions, el nou equip de govern d’Olvan (CDC) no ha considerat prioritari donar continuïtat a la mostra del món del tèxtil, amb artesans, moda, dissenyadors i tallers de costura, ganxet… entre d’altres propostes.

Els botiguers però, no han volgut deixar perdre aquesta oportunitat i fa uns dies que han posat fil a l’agulla per omplir Cal Rosal de propostes relacionades amb el tèxtil. “Apostem fort per aquesta i per totes les altres fires que es fan a Cal Rosal perquè donen vida al comerç”, ha dit el president de la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal i Olvan, Xavier Curriu, en declaracions a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.

La data escollida per celebrar la Fira Tèxtil és el cap de setmana de l’11 i el 12 de juny. “Sent conscients que tenim dos mesos escassos per contactar amb el paradistes”, ha dit Curriu, esperen que hi puguin participar entre quinze i vint parades. Per a l’organització compten amb Esther Barniol, fins ara directora tècnica de la fira, i en paral·lel estan buscant ajuts per finançar la mostra, tenint en compte que l’Ajuntament d’Olvan només presta les carpes per als estands. Tot hi això, els comerciants de Cal Rosal aposten per la fira i hi confien, “partim de pocs recursos però ho tirarem endavant, segur”, ha dit Curriu.

 

FOTO: Una de les edicions passades de la Fira Tèxtil, l’Entrefils, a Cal Rosal / www.deltravesbcn.com