Bona arrencada de temporada dels Castellers de Berga, han descarregat set castells de 7 pisos en tres diades

Els Castellers de Berga van actuar diumenge al Garraf per primera vegada, en concret a Vilanova i la Geltrú. Ho van fer acompanyats dels Margeners de Guissona, els Xiquets de Vila-seca i els amfitrions: els Bordegassos de Vilanova. Els berguedans van descarregar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6. Amb tres actuacions aquesta temporada, porten descarregats set castells de 7 pisos i dos castells de sis.

En la ronda de pilars, el pilar de 5 va quedar en un intent, cedint el pilar abans de fer l’aleta. La caiguda no va tenir conseqüències físiques en cap dels castellers. Els Castellers de Berga van tancar la jornda amb dos pilars de 4 simultanis. Feia gairebé 1 any que no els queia cap estructura (l’última va ser l’1 de maig de 2015, a Berga) i era el segon pilar de 5 que feia llenya en tota la història de la colla. El pilar de 5 del setembre de 2012 va quedar només en carregat.

Els assajos s’han repris avui dimarts, 19 d’abril, i també hi haurà assaig divendres, 22 d’abril, al Cine Catalunya. I el dia de Sant Jordi els Castllers de Berga sortiran al carrer, al carrer Major, a vendre Roses. El cap de setmana no actuaran, però de cara el maig ja tenen un complet calendari d’actuacions.

Traiwalker

Els Castellers de Berga no només van tenir activitat diumenge a Vilanova, ja que dissabte, 16 d’abril, un grup de 5 corredors i una nombrosa assistència van completar els 100 km de la Oxfam Intermon Trailwalker. Ho van fer en aproximadament 17 hores. Van sortir a les 10 del matí des d’Olot i arribaven a quarts de 3 de la matinada a Sant Feliu de Guíxols. Tot i això, tant els corredors com els membres de l’equip de suport no es van perdre l’actuació a Vilanova. L’equip dels Castellers de Berga va acabar els 100 km en la posició 43, dels més de 400 equips que van prendre la sortida. Després de completar el recorregut de 100 km, encara es van guardar una mica de forces per fer un meritori pilar de 2.

X