Nit de Cap d’Any Patumaire a Berga, on s’hi esperen unes 400 persones

Berga celebra avui el Cap d’Any Patumaire. Un acte que es fa cada any la nit del dimecres al Dijous de l’Ascensió i que cada vegada aplega més berguedans i patumaires. La cita és a ¾ de 12 de la nit a la plaça de Sant Pere, on es repartiran fuets de xocolata i barreja, i no hi faltaran tirabols.

Segons el músic Pòlit Miró, un dels organitzadors de l’acte, el Cap d’Any Patumaire compta cada any amb més seguidors. Se celebra des del 2000 i en els últims anys s’han arribat a aplegar a la plaça gairebé 500 persones. Una xifra que s’espera repetir, “unes 400 persones segur que s’aplegaran a la plaça”, ha comentat Pòlit Miró. Després de les campanades, al punt de les 12 de la nit, es tocarà la peça musical composta fa uns anys per l’ocasió pel mateix Pòlit Miró. I es ballaran els primers tirabols.

El Cap d’Any Patumaire l’organitzava abans l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga, que se’n va desvincular al 2012 i va deixar d’editar també el calendari patumaire. Tot i això, un grup de particulars, entre els quals el músic Pòlit Miró, en van prendre el relleu i han continuat la festa.

Sortida del Tabal

La propera cita patumaire serà diumenge, 8 de maig, amb la sortida del Tabal. A les 12 del migdia a la plaça de Sant Pere, després del ple extraordinari per aprovar que un any més hi haurà Patum, el tabaler ho anunciarà pels carrers. També es penjarà el primer cartell anunciador de la festa, donant a conèixer el guanyador d’aquesta edició.

 

FOTO: Imatge del Cap d’Any Patumaire de l’any passat / Imatge extreta del Twitter de @francescribera