El grup Rupits, de Gironella, estan seleccionats pel Sona9 i actuaran dimarts a Barcelona

El grup Rupits, format per cinc components de Gironella i Viladomiu Nou, és un dels seleccionats al Sona9, un concurs de maquetes obert als grups que fan música en català. Després de pràcticament dos anys de trajectòria van decidir presentar al concurs una maqueta amb quatre temes: Rodamón, EndorfinesTrenca les cadenes i Juguem, i van ser un dels 12 seleccionats d’entre els 102 grups i solistes dels Països Catalans que s’hi van presentar.

Ara, aniran passant fases preliminars. Però haver arribat fins aquí ja és per a Rupits tot un premi. Estan contents, i així ho ha manifestat en una entrevista a Ràdio Berga el guitarrista del grup, Jaume Espel (pots escoltar-la a l’àudio adjunt). A part de Jaume Espel, Rupits el formen Marc Espel a les veus i guitarra, Marc Corominas al baix i veus, Òscar Pardo a la bateria i veus, i Francesc Rodríguez al teclat, trompeta i també veus. Cinc joves que fan un estil de música soft rock, “amb temes més tranquils i altres cançons més ballables, amb lletres quotidianes”, ha comentat Jaume Espel.

Els 12 grups seleccionats pel Sona9 actuen aquest mes de maig, tres ja ho van fer el dia 2, tres més el dia 3, ells ho faran el dia 10 al costat de Lafebre i Retirada!, i els darrers el dia 11. De cada dia el públic escull el millor grup, i per tant són quatre que passen directament a la següent fase, juntament amb cinc més que escollirà el jurat. En total 9. Aquests 9 actuaran repartits en festivals del país.

El primer pas és el concert d’aquest proper dimarts, 10 de maig, que es farà a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, a les 8 de la tarda, dia en què també gravaran un videoclip d’un dels seus temes.

En paral·lel, aquest maig es posarà en marxa un votació popular per Internet per escollir el grup, dels 12 seleccionats, que actuarà al festival Canet Rock el dia 2 de juliol. El grup més votat serà el guanyador.

Bus gratuït per anar al concert

Els Rupits volen que el Berguedà els doni suport i assisteixin a l’actuació a l’antiga fàbrica Damm, a Barcelona, per això han organitzat un autobús gratuït. Totes aquelles persones interessades poden reservar plaça via Facebook o trucant al 628483655. Se sortirà del Bar Xato de Gironella a 2/4 de 6 de la tarda (dimarts 10 de maig) i es tornarà a Gironella a 2/4 de 12 de la nit, aproximadament. Els que s’hi apuntin podran gaudir de l’actuació dels Rupits i també tindran dues consumicions.

rupits 2

FOTOS: Components del grup Rupits, de Gironella / Imatges extreta del seu Facebook

 

X