La plaça de Sant Pere esclata d’eufòria amb el ball de gegants al ritme de Bruce Springsteen

Berga diu avui adéu a una Patum multitudinària i emocionant. El moment més emotiu i vibrant s’ha viscut aquesta nit al primer salt de gegants, amb l’esperat ball al ritme de la cançó ‘If I should Fall Behind’, de Bruce Springsteen, arranjada per a l’ocasió per al músic de Puig-reig Sergi Cuenca. Els milers de persones que omplien la plaça han respost entregats i ovacionant tot el ball. Únic i irrepetible. El Boss va cedir els drets de la cançó per aquest moment que passarà a la història. “Ha estat molt emotiu. Acollonant”, ha dit eufòric Dani Massana, cap de colla de la comparsa. A molts geganters els han caigut les llàgrimes.

Mira l’apoteòsic final del ball de gegants al ritme de Bruce Springsteen:

https://www.facebook.com/AquiBergueda/videos/1062984507115651/

 

Abans del ball, s’ha donat veu als gegants de la mà del grup Anònim Teatre, acompanyada d’un mapping, és a dir, una sèrie de projeccions, a la façana de l’església de la plaça de Sant Pere. S’hi ha reflectit l’essència gegantera i la manera com els quatre gegants perceben la festa. En aquest sentit, Pere Gendrau, portaveu dels geganters, ha definit el text escrit per Jordi Cussà d’ “èpic, emotiu i divertit. De mestre”.

mapping1mapping2

text

Ensurts per la multitud i accés restringit

A banda dels gegants, avui salten a la plaça totes les comparses de la festa i salts de plens. Una Patum completa molt participada que fins i tot ha provocat alguna allau en l’inici de la nit. Ensurts que no han tingut conseqüències importants. I és que a la plaça no hi cabia ni una agulla, de fet s’ha hagut de restringir l’accés en algun moment. El balcó de l’Ajuntament també ha estat ple a vessar fins al primer salt de plens; al segon s’ha buidat. A banda de les autoritats locals, s’hi han assegut convidats. Entre altres, s’hi han assegut el conseller de Cultura, Santi Vila, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

santi vilaVila, que ja coneixia la Patum, ha comentat que la festa –declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2005- demostra la importància “de saber preservar el llegat de cultura popular”. A més, el conseller ha posat de relleu que els que fan possible la Patum “són capaços no només de mantenir la tradició sinó d’incorporar-hi innovacions”.

 

FOTOS I VÍDEOS: Anna Costa / Marc Canturri

 

salt de plens

 

https://www.facebook.com/AquiBergueda/videos/1063024020445033/