Mònica Garcia: “es va tancar l’accés a la plaça de la Patum com a mesura excepcional, es farà quan hi hagi risc”

Si es restringeix l’accés a la plaça de Sant Pere per Patum es farà quan hi hagi risc, no per sistema. Així ho ha dit la regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia: “limitar l’accés en situació de risc i no pas com un fet comú i habitual”. Si bé és cert que en els últims anys la plaça està al límit de la seva capacitat pràcticament a cada Patum, aquest passat diumenge de Corpus l’aforament va ser més massiu que mai, hi ha haver més d’un incident i això va fer tancar les entrades a la plaça durant gairebé mitja hora. “Va ser una mesura excepcional, que es va prendre perquè es va veure que hi havia risc. Es va actuar com si fos un salt de plens, en què ja es limita l’accés a la plaça”, ha recordat.

D’aquesta manera es va facilitar que la gent que volia sortir del mig de la Patum ho pogués fer, ja que no entrava ningú durant una estona. “Va funcionar bé, per tant aquesta mesura l’incorporarem per a properes Patums perquè és factible”, ha comentat la regidora. “I és una decisió que s’ha de prendre en l’àmbit polític. Si fins ara no s’hi ha fet res és perquè políticament no s’hi ha volgut fer res”. Ara bé, “només ho plantejarem per quan hi hagi situacions de risc, fet que tothom ha de comprendre, és temporal i excepcional”. Ara bé, quan hi ha risc? “Això és el què hem de treballar des de la Junta de Seguretat”, ha respost Mònica Garcia”, establir criteris de risc, en funció de les persones que entren a la plaça, per tant estudiar mecanismes per comptabilitzar els patumaires.

Els cossos de seguretat avançaven a Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà “que s’ha d’estudiar una possible restricció, una opció a tenir present per evitar que algun dia hi hagi alguna desgràcia”.

 

X