Giovinetto rep un dels premis del diari Regió7, dies després d’estrenar banda

El Cor Giovinetto, format per 12 joves (11 de poblacions del Berguedà i 1 del Bages),  ha rebut el premi Cultura dels Premis Regió7 2016. Va ser en el decurs d’una gala celebrada a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El director de Giovinetto, Marc Font, va agrair el guardó: “és un reconeixement que ens anima seguir endavant”, va dir. També va tenir paraules de record per a Ramon Noguera, “el nostre mestre”, el director de la Polifònica de Puig-reig que va morir el febrer passat.

El grup vocal Giovinetto va aprofitar el lliurement del premi per interpretar a capella un fragment de la cançó “Paraules d’Amor”.

Estrena de la banda

Els Giovinetto han rebut el premi dies després de fer el primer concert amb banda. Va ser el passat 22 de maig al Teatre Kursaal de Manresa, en una actuació seguida per més de 700 persones. El nou format del jove grup vocal va convèncer els assistents que van destacar el nou so de la formació. Un nou so més elèctric i enèrgic gràcies als nous arranjaments, fets per Marc Font, director de Giovinetto, i de la posada escena de la banda. “Estem molt satisfets de l’estrena del nou format”, assegurat Font. Les onze veus de Giovinetto es van completar amb la música en directe d’un teclista, un baixista, un bateria i un guitarra. La part elèctrica del concert (amb cançons d’artistes com Maroon 5, Queen, Els Pets, Jackson 5,…) es va combinar amb peces clàssiques a piano, tret característics de Giovinetto (amb temes de Mozart, de Carl Off o del musical Mar i Cel, entre d’altres).

3.300 persones als concerts a la Catalunya central

L’èxit de Giovinetto a la Catalunya Central és total, convertint-se en un dels referents artístics del territori. A finals de maig van omplir el Teatre Kursaal, i abans van exhaurir entrades a Puig-reig, amb més de mil persones al pavelló d’esports; i van actuar amb èxit a Berga, Gironella i Navarcles.

Des que el passat mes de gener va començar la gira de concerts de Giovinetto, més de 3.300 persones han assistit a alguna de les actuacions que la formació ha fet a la Catalunya Central. “Agraïm moltíssim el suport que ens dóna la nostra terra”, ha comentat Marc Font, que ha afegit: “aquest suport ja el vam notar en el nostre pas per l’Oh Happy Day i ara ens el torna a donar; estem molt contents i agraïts a tota la gent del Berguedà i el Bages, sense el seu suport no hauríem arribat on som”. Els concerts a la Catalunya Central “són també la nostra manera de retornar-los el nostre agraïment”, ha sentenciat.

Actuació a Barcelona

No només triomfen a la Catalunya central, sinó a tot Catalunya. La jove formació del Berguedà i el Bages ja ha actuat també amb molt èxit a municipis d’arreu com Figueres, Balaguer, Valls, Solsona, Riudoms, La Canonja… i abans de començar la gira d’estiu faran parada a Barcelona, en un gran concert que s’anunciarà els propers dies.

D’altra banda, el nombre de seguidors en les diverses xarxes socials on el grup té presència (Facebook, Twitter, Instagram i Youtube) no para de créixer. I si fa tres setmanes, Giovinetto penjava la primera cover al Youtube, en els propers dies penjarà la segona.

FOTO: Membres del Cor Giovinetto amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’acte d’entrega del Premi Cultura dels Premis Regió7 / ARXIU PARTICULAR

 

X