Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

Una alumna de l’escola La Salle Berga guanya un dels premis Tinter de les Lletres Catalanes

Una alumna de l’escola La Salle Berga guanya un dels premis Tinter de les Lletres Catalanes

Júlia Hermosilla, estudiant de primer d’ESO a l’escola La Salle Berga ha obtingut un dels premis Tinter de les Lletres Catalanes, que organitza Òmnium Cultural a nivell de Països Catalans. Amb el treball ‘Et regalo un poema’ ja va ser guardonada en l’entrega de premis del Sambori, a la Catalunya central, el març passat a Moià.

El lliurament de premis es va fer el passat divendres, 27 de maig, al Casinet d’Hostafrancs, on més de 400 persones van gaudir d’una tarda plena de premis i espectacle. Comediants va escenificar l’acte de lliurament dels premis dins el marc del Llibre de les bèsties amb exemples didàctics i moralitzadors fent homenatge a la figura de Ramon Llull.

Veredicte del Premi Sambori Òmnium

El jurat format per Mireia Lleó, Joan Duran, Vicenç Llorca, Miquel-Lluís Muntaner, Mireia Vidal-Conte i Maria Carme Roca ha determinat guanyadors de Catalunya els següents treballs:

CICLE INICIAL DE PRIMÀRIA: 1r premi: El ninot de neu i el nen, Guillem García Suárez. Escola Gresol de Terrassa. 2n premi: Les aventures d’en Glanet, Elisenda Amat Casadesús.Escola Germans Corbella de Cardedeu. 3r premi: El malefici de la princesa dofí, Maria Muñoz Espejo.Escola Pineda de l’Hospitalet de Llobregat.

CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA: 1r premi: El Camaleó, Martina Díaz Tudela.Escola Gresol de Terrassa. 2n premi: Una aventura a Vilanova de Prades, Èlia Roig Barenys.Col·legi Sant Domènec de Guzman de Tarragona. 3r premi: El malson de les crispetes, Ona Campoy Pallarès. Escola Jaume II del Perelló.

CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA. 1r premi: El món dels inservibles, Cristina Rosell Esau. Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell. 2n premi: Vola Berta, vola ben lluny, Abril Pinyol Morera. Escola Espiga de Lleida. 3r premi: La meva història, Alba Zunzunegi Noguera. Escola Taula Rodona de Sant Quirze del Vallès.

PRIMER CICLE DE SECUNDÀRIA: 1r premi: Et regalo un poema, Júlia Hermosilla Sant. Col·legi La Salle Berga. 2n premi: Esperança en temps de guerra, Júlia Muñoz Haro. Col·legi Pineda de l’Hospitalet de Llobregat. 3r. premi: Una caputxeta no tan vermella, Miquel Bañuls López. Institut Can Mas de Ripollet.

SEGON CICLE DE SECUNDÀRIA: 1r premi: Aventures d’un escriptor i el seu ajudant, Xavier Salvia Peiró. Institut Ciutat de Balaguer. 2n premi: Memòries dels sentits, Ariadna Gelabert Pol. Institut de Sils. 3r premi: Pròrroga, Carles Ortega Rodríguez . Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat.

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS: 1r premi: L’art de la nit, Mireia Casañas Dalmau. Institut Narcís Oller de Valls. 2n premi: Primer(a) part, Laia Terré García. Institut Gili Gaya. 3r premi: Diari d’una turista, Cristina Canals Vilaseca. Col·legi Escorial de Vic.

Va tancar l’acte el parlament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va ressaltar la importància del model d’escola catalana i va posar en valor als premiats , “que seran els nostres escriptors de demà”, va dir.

júlia 3

foto sambori 2016 (Medium)

 

Concurs Júlia Hermosilla La Salle literatura Òmnium premi Tinter de les Lletres Catalanes

Estic amb tu

Comentaris