Una alumna de l’escola La Salle Berga guanya un dels premis Tinter de les Lletres Catalanes

Júlia Hermosilla, estudiant de primer d’ESO a l’escola La Salle Berga ha obtingut un dels premis Tinter de les Lletres Catalanes, que organitza Òmnium Cultural a nivell de Països Catalans. Amb el treball ‘Et regalo un poema’ ja va ser guardonada en l’entrega de premis del Sambori, a la Catalunya central, el març passat a Moià.

El lliurament de premis es va fer el passat divendres, 27 de maig, al Casinet d’Hostafrancs, on més de 400 persones van gaudir d’una tarda plena de premis i espectacle. Comediants va escenificar l’acte de lliurament dels premis dins el marc del Llibre de les bèsties amb exemples didàctics i moralitzadors fent homenatge a la figura de Ramon Llull.

Veredicte del Premi Sambori Òmnium

El jurat format per Mireia Lleó, Joan Duran, Vicenç Llorca, Miquel-Lluís Muntaner, Mireia Vidal-Conte i Maria Carme Roca ha determinat guanyadors de Catalunya els següents treballs:

CICLE INICIAL DE PRIMÀRIA: 1r premi: El ninot de neu i el nen, Guillem García Suárez. Escola Gresol de Terrassa. 2n premi: Les aventures d’en Glanet, Elisenda Amat Casadesús.Escola Germans Corbella de Cardedeu. 3r premi: El malefici de la princesa dofí, Maria Muñoz Espejo.Escola Pineda de l’Hospitalet de Llobregat.

CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA: 1r premi: El Camaleó, Martina Díaz Tudela.Escola Gresol de Terrassa. 2n premi: Una aventura a Vilanova de Prades, Èlia Roig Barenys.Col·legi Sant Domènec de Guzman de Tarragona. 3r premi: El malson de les crispetes, Ona Campoy Pallarès. Escola Jaume II del Perelló.

CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA. 1r premi: El món dels inservibles, Cristina Rosell Esau. Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell. 2n premi: Vola Berta, vola ben lluny, Abril Pinyol Morera. Escola Espiga de Lleida. 3r premi: La meva història, Alba Zunzunegi Noguera. Escola Taula Rodona de Sant Quirze del Vallès.

PRIMER CICLE DE SECUNDÀRIA: 1r premi: Et regalo un poema, Júlia Hermosilla Sant. Col·legi La Salle Berga. 2n premi: Esperança en temps de guerra, Júlia Muñoz Haro. Col·legi Pineda de l’Hospitalet de Llobregat. 3r. premi: Una caputxeta no tan vermella, Miquel Bañuls López. Institut Can Mas de Ripollet.

SEGON CICLE DE SECUNDÀRIA: 1r premi: Aventures d’un escriptor i el seu ajudant, Xavier Salvia Peiró. Institut Ciutat de Balaguer. 2n premi: Memòries dels sentits, Ariadna Gelabert Pol. Institut de Sils. 3r premi: Pròrroga, Carles Ortega Rodríguez . Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat.

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS: 1r premi: L’art de la nit, Mireia Casañas Dalmau. Institut Narcís Oller de Valls. 2n premi: Primer(a) part, Laia Terré García. Institut Gili Gaya. 3r premi: Diari d’una turista, Cristina Canals Vilaseca. Col·legi Escorial de Vic.

Va tancar l’acte el parlament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va ressaltar la importància del model d’escola catalana i va posar en valor als premiats , “que seran els nostres escriptors de demà”, va dir.

júlia 3

foto sambori 2016 (Medium)

 

X