Els accidents de trànsit augmenten un 8,7% el 2015 a l’interior de Berga

El nombre d’accidents de trànsit a l’interior de Berga ha pujat un 8,7% en un any. El 2015 se’n van registrar 100 a dins de ciutat, segons la Memòria que ha fet publica la Policia Local. Són 8 accidents més que el 2014, any en què l’augment sí que va ser considerable respecte el 2013. Es va passar de 65 a 92, un 41,5% més. Tot i l’alta accidentalitat, la dada positiva és que el 2015 no hi ha hagut cap accident mortal. De ferits se n’han registrat 18. I pel que fa als vianants atropellats el 2015 a Berga han estat 8, cinc menys que el 2014 (13).

Els accidents de trànsit és un dels punts destacats que es recullen a la Memòria de la Policia Local de Berga 2015, on es detallen totes les actuacions dels agents. La sergent en cap de la Policia Local, Josefina Vizuete, ha expressat la voluntat d’anar millorant els resultats d’anys anteriors i reduir l’accidentalitat. En aquest sentit, s’han fet nombrosos controls de velocitat i d’alcoholèmia. De velocitat se n’han fet 25.544 el 2015, 4.000 menys que l’any anterior (29.610), però les proves d’alcoholèmia gairebé s’han duplicat respecte el 2014, passant de 1.325 a 2.618.

La sergent ha reconegut que cal incidir més per reduir els accidents, perquè hi ha punts negres a la ciutat. Per exemple, per reduir la perillositat caldria millorar les cruïlles del Passeig de la Pau amb Gran Via, i del Passeig de la Pau amb el carrer Pere III, on hi ha hagut afectacions aquest passat 2015. I destaquen, com a carrers amb més accidents, el Passeig de la Pau, la Carretera de Sant Fruitós, la Gran Via, i el Passeig de la Indústria, on “s’han reduït des que es van fer canvis en la ubicació dels aparcaments de la zona”, ha comentat Josefina Vizuete.

Una plantilla de 19 agents

La Policia Local de Berga té actualment 19 agents, un nombre més baix que els últims anys, ja que el cos ha anat perdent efectius policials. Segons Vizuete, “ens trobem amb una manca d’efectius i això dificulta la tasca policial”. Assegura que cada any que passa la plantilla va a la baixa i no hi ha noves incorporacions, fet que reclama a l’Ajuntament de Berga. “Demano l’augment d’agents, com a mínim cobrir les vacants que hi ha”, ha dit. Ha comentat que la xifra òptima de la plantilla de la Policia Local per una ciutat com Berga seria de 25 agents.

 FOTO: Un dels punts conflictius per l’accidentalitat a Berga / AUTORA: Anna Costa

 

X