Berga estrena ‘Queralt! un petit musical’, diumenge

‘Queralt! un petit musical’ és l’espectacle que es podrà veure aquest diumenge, 19 de juny, a Berga. Es farà a les 6 de la tarda al Teatre Municipal en el marc del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt.

El text de l’obra l’ha escrit i Xavier González-Costa i l’ha musicada Robert Agustina. I la interpretaran alumnes de l’Escola Municipal de Música de Berga, d’entre 6 i 11 anys.

‘Queralt! Un petit musical’ és una obra musical que està a cavall d’una cantata tradicional i un musical perquè malgrat haver-hi un cor estable, la narració de la història té un format teatral i dinàmic. La història d’una nena, la Queralt, que es perd per l’obaga de Queralt és el fil conductor d’una peça musical que s’estructura en 10 cançons que evoquen els sentiments que provoca la muntanya de Queralt pels berguedans.

L’autor del text, Xavier González-Costa, ha destacat que s’ha volgut fer una història transversal que toqués la vena als berguedans amb una muntanya que per a molts d’ells és un punt emblemàtic. Ha destacat que s’ha estructurat en un format teatral i no amb el d’una cantata tradicional i que els actors que fan els personatges també cantaran.

Robert Agustina, autor de la música, ha explicat que ha volgut crear una música totalment nova sense cap referència a melodies berguedanes conegudes i que reflectissin l’esperit del text.

En aquesta cantata hi participaran uns 100 nens i nenes de l’escola municipal de música, 30 músics en directe i també 5 actors provinents de la Farsa i Munt d’Arts.

A banda de les cançons, Xavier González-Costa ha escrit un conte que ha estat il·lustrat per la pintora berguedana Elisabet Calderer i que es posarà a la venda el mateix dia del concert. El conte també inclourà un CD amb l’enregistrament de la cantata que van realitzar alumnes i professors de l’Escola de Música de Berga.

El concert comptarà amb una posada en escena teatral i també amb les il·lustracions que ha adaptat a partir del conte de la mateixa Elisabet Calderer. Les entrades valen 10€ i es poden adquirir anticipades a tincticket.com

 

FOTO: Presentació de ‘Queralt, un petit musical’, amb Xavier Llobet (esquerra), director de l’Escola de Música de Berga; Xavier Gonzàlez-Costa, autor del text; i Robert Agustina, autor de la música / ARXIU PARTICULAR