Èxit a la mostra BdeGust, que l’any que ve podria ser de dos dies

La mostra gastronòmica i vitivinícola BdeGust s’ha fet aquest diumenge amb èxit. La Font del Balç es va omplir a vessar de berguedans i visitants que van voler gaudir dels tastos de vins i productes alimentaris i de la música que va amenitzar la jornada.

L’Associació Cultural Font del Balç, un cop tancada aquesta novena edició, ja té la mirada posada en la desena. Karina Behar ha avançat que l’any que ve la mostra podria ser de dos dies, per tant s’ampliaria un dia. “Tenim moltes idees, però segurament la propera BdeGust serà de dos dies, dissabte i diumenge, i hi haurà moltes sorpreses per celebrar que fem 10 anys”, ha dit Behar. L’alcalde de Gironella, David Font, hi ha afegit que l’aniversari “se celebrarà mantenint l’essència de la mostra i, per tant a la Font del Balç, com s’ha fet sempre”. D’altra banda, Font ha descartat la idea d’ampliar el nombre d’expositors de la BdeGust de cara a properes edicions, ja que “l’espai és el que és” i intentar aplegar-hi més productors o cellers “podria provocar un col·lapse de gent en moments puntals del dia”.

La BdeGust d’enguany ha comptat amb deu cellers de diverses denominacions d’origen de Catalunya (havien de ser 11, però finalment en va fallar un) i set productors gastronòmics de la comarca.

La mostra va fer que l’espai de la Font del Balç estigués actiu durant tot el dia. Malgrat tot, en la línia de les edicions anteriors, hi van haver dos grans pics d’afluència de persones durant la jornada: abans de l’hora de dinar i a partir de les 6 de la tarda fins al tancament de l’exposició.

La BdeGust d’aquest any serveix per confirmar la bona acollida que té a la comarca. Segons ha explicat l’alcalde de Gironella, David Font, en declaracions per Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà “l’èxit i la singularitat d’aquesta mostra és el bon rotllo que desprèn”. En aquest sentit, Font assegura que “és un espai on tothom es troba, la gent conversa directament amb els propietaris dels cellers i amb els mateixos que elaboren el producte de proximitat. Tot plegat, en un espai que és únic i que està preparat per l’ocasió amb moltes ganes”.

 

FOTO: Gentada a la Font del Balç, ahir / AUTOR: Marc Canturri