Triomf formatiu de la 23a Universitat Catalana d’estiu de la Natura

La 23a edició de la Universitat Catalana d’estiu de la Natura (UCEN) conclou un any més deprés de 12 dies, del 7 al 18 de juliol, dedicats a la natura i a la ciència. Els participants, alguns vinguts del Berguedà i el Bages però d’altres procedents de zones més llunyanes com Vilafranca del Penedès, Sta. Margarida de Montbui, Sarrià de Ter, Barcelona, Sta. Coloma de Gramenet, Palafrugell, Arenys de Mar o Sabadell, han pogut treballar “sobre el terreny i fora de les aules” en unes sessions que “de seguida desperten l’interès dels assistents”, afirma l’organització.

La 23a UCEN ha permès treballar en la datació d’obres d’art amb espectroscòpia Raman, l’estabilització de talussos i inestabilitzats geològiques o la construcció in situ de rellotges de Sol, entre d’altres activitats. Tot plegat, aprofitant els paratges naturals del Berguedà: Gisclareny, Gresolet, Vallcebre, Saldes, Gósol, l’Obaga de Queralt, els Rasos de Peguera, Malanyeu o Fígols.

Alguns dels participants en aquesta 23a edició són professors de Secundària i Primària que “marxen amb la motxilla ben carregada de coneixements que podran transmetre als seus estudiants de tot Catalunya”, diuen els organitzadors. Aquesta UCEN, doncs, “és un triomf” gràcies a la transmissió de coneixement que s’aconsegueix. Segons l’organització, “el professorat forma als estudiants que nosaltres com a Universitat rebem, i nosaltres com a Universitat tenim el deure d’ajudar-los i transmetre el coneixement al professorat que els està formant”.

FOTO. Els participants en la Universitat Catalana d’estiu de la Natura en una de les sessions de l’edició d’enguany // Exploratori dels recursos de la natura

X