Gironella es preocupa per conservar el ball de l’Almorratxa

La Festa Major de Gironella recupera la ballada popular de l’Almorratxa del diumenge. La idea del consistori és obrir la dansa a tot el poble per tal que tothom s’hi pugui afegir i es pugui conservar de manera permanent, ja que està en perill de permanència. En les darreres edicions de la Festa Major, la ballada es feia dos cops el dissabte dins el Festival de dansa folklòrica, però aquest any l’Ajuntament ha decidit que el ball també es farà diumenge, 21 d’agost, sortint de missa. En aquesta ocasió, a més, el ball es farà amb la Cobla Ciutat de Manresa en directe, tal com s’havia fet antigament cada diumenge de la setmana.

El regidor de Cultura del municipi, Lluís Vall, ha volgut fer una crida a la població perquè s’animi a dansar l’Almorratxa. En aquest sentit, l’Ajuntament ha programat assajos que tindran lloc al Local del Blat els divendres 29 de juliol i 5, 12 i 19 d’agost a les 9 del vespre. La planificació d’aquests assajos permetrà que la gent del municipi aprengui a ballar la dansa i assegurarà la seva conservació i posterior difusió.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de Gironella torna a reconèixer i a posar en valor la cultura popular del municipi, que comptarà amb una gran festa en què s’hi inclouran exposicions commemoratives de l’Almorratxa i la presència dels Gegants, l’Antònia i el Tomàs, entre d’altres iniciatives.

X