Josep del Viejo: “Vull que l’autor del vídeo de la meva serp reconegui ser un mentider públicament”

“Insults, crítiques i moltes mentides”. Això és el que afirma haver sentit en els darrers dies Josep del Viejo, l’amo del Daurat, la serp que va ser gravada la setmana passada al parc de les Aubes de Berga. Segons del Viejo, l’autor del vídeo “no ha parat de mentir: ni la serp estava sola, ni és perillosa ni va haver de buscar quina espècie de serp era perquè jo mateix li ho va explicar mentre ell la fotografiava”.

Del Viejo ha deixat clar en declaracions a l’AquíBergueda.cat que “no trec mai la serp a la llum quan passejo per parcs”. Malgrat tot, Antonio Prieto, l’autor del vídeo, va suplicar-li diverses vegades que li deixés fotografiar-la i va acabar acceptant. De tot això, “l’autor del vídeo, d’uns 60 anys, n’ha fet una mentida enorme que se li ha anat de les mans“.

Quan el vídeo es va fer públic i la polèmica va esclatar a les xarxes socials, Josep del Viejo i la seva família eren de vacances a Salou. En el moment que les crítiques i els insults van començar a aflorar, del Viejo va donar per acabades les seves vacances i va tornar a Berga “per donar la cara davant totes les autoritats locals i no amagar-se de res”, afirma. L’amo de la serp es va presentar davant els cossos de seguretat i agents forestals i, fins i tot, va contactar amb el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, per explicar “la història real”, apaivagar la tempesta i acabar amb les alarmes que havien saltat a tota la ciutat.

La relació entre l’autor del vídeo i l’amo de la serp

En veure l’alarma social que s’havia creat, Josep del Viejo va rebre un missatge a través d’una xarxa social de l’autor de la gravació. En aquest missatge Prieto va demanar a del Viejo de veure’s en privat, però l’amo de la serp ni tan sols va contestar per recomanació dels seus advocats, segons explica ell mateix.

De fet, l’únic que vol del Viejo és que “l’autor del vídeo reconegui públicament que és un mentider“. L’amo de la serp, però, té la sensació que Prieto no té intenció de fer-ho, de manera que “estic tramitant una denúncia contra ell perquè la seva acció ha fet que tant ell com la seva filla hagin rebut tota mena d’injúries i atacs morals.

FOTO. El Daurat, la serp més famosa de Berga, ha trepitjat la redacció de l’AquíBerguedà aquest matí.

X