Sant Jaume de Frontanyà, Societat

Sant Jaume de Frontanyà crea una associació que vetllarà pel futur del poble

Sant Jaume de Frontanyà crea una associació que vetllarà pel futur del poble

Els veïns de Sant Jaume de Frontanyà que des de fa setmanes s’oposen a la decisió de l’alcalde, Rubén Lladós, de permetre que se celebrés un ecofestival en una finca privada s’han tornat a pronunciar.

Aquesta vegada han escrit una carta oberta a l’alcalde en què anuncien que en els pròxims dies es constituirà i legalitzarà el grup Defensa de Sant Jaume de Frontanyà, una associació creada per “vetllar pel futur del municipi, defensant els valors tradicionals, urbanístics i mediambientals, i treballant per un desenvolupament consensuat i equilibrat de Sant Jaume”.

El gran desencadenant de la formació d’aquest grup ha estat l’ecofestival que a mitjans de juliol va portar unes dues mil persones al terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà. Des de bon principi l’alcalde ho va veure com una oportunitat econòmica per al poble que donaria feina a persones del municipi per a tasques d’organització. Però el grup Defensa de Sant Jaume de Frontanyà veu en aquest argument “un esquer que ha servit per comprar algunes voluntats locals”.

Els veïns que formen part d’aquest grup consideren que l’ecofestival “ha estat un enorme negoci per a uns pocs (els promotors, que no tenen res a veure amb el poble ni els preocupa el seu present i futur)”.

Un dels objectius a curt termini del grup de veïns és aconseguir que l’alcalde convoqui “una reunió oberta de veïns i residents per poder discutir i valorar els problemes plantejats per la seva decisió de consentir l’ecofestival”. Abans, però, Defensa de Sant Jaume de Frontanyà demana al batlle que faci “una enquesta entre els residents per tal de saber la seva opinió sobre la idea d’impulsar una rave en el nostre entorn”. El grup està disposat a col·laborar amb l’alcalde perquè faci l’enquesta.

FOTO. Espai de Sant Jaume de Frontanyà on es van aparcar els vehicles dels participants en l’ecofestival / Twitter (@SJFrontanya)

Estic amb tu

Comentaris