Nova temporada de cursos de català per a adults

Tret de sortida als cursos de català per a adults, destinats tant a persones que volen aprendre a parlar l’idioma com a persones que volen aprendre a escriure’l. Sota el nom de “Connecta’t al Català“, el Consorci per a la Normalització Lingüística permet inscriure’s als cursos els dies 15, 16, 22 i 23 de setembre, d’11 del matí a 1 del migdia i de 4 a 6 de la tarda. Per al nivell superior C2 només es faran inscripcions els dies 16 i 19 en el mateix horari.

Es tracta de cursos presencials i semipresencials en línia. Per accedir-hi, cal tenir 18 anys, o bé 16 i no haver fet l’escolarització obligatòria a Catalunya. A més, els cursos tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR), de manera que, un cop superats, permeten obtenir el certificat oficial.

Pel que fa al preu, varia segons el nivell, mentre que les persones en situació d’atur, pensionistes o jubilades poden comptar amb descomptes del 70 i 50%. Tanmateix, les persones que no tinguin cap certificat acreditatiu en llengua catalana hauran de fer una prova de nivell. Per a realitzar-la, es pot demanar dia i hora trucant al Servei Local de Català de Berga (93.821.53.31) o al Servei Comarcal de Català del Berguedà (93.821.35.53).

Igualment, per a més informació, les persones interessades en els cursos es poden adreçar a les seus de tots dos serveis: carrer Voltes de Claris, 12 (Servei Local de Català de Berga) o carrer Barcelona, 49, 3a (Servei Comarcal de Català del Berguedà).

La voluntat del Consorci per a la Normalització Lingüística, de l’Ajuntament de Berga i del Consell Comarcal del Berguedà és oferir solucions formatives adequades per ajudar les persones que volen ampliar el seu coneixement de la llengua o incentivar-ne l’ús, ja sigui en l’àmbit social, personal o professional.

X