L’oposició demana que els usos que se li donaran al convent de Sant Francesc se sotmetin a debat

Els regidors de l’Ajuntament de Berga han aprovat per unanimitat al Ple ordinari del mes de setembre d’aquest vespre la cessió del convent de Sant Francesc al consistori berguedà. Tots els grups amb representació han celebrat l’acord, però han demanat que es concreti i es debati quins usos se li donarà a aquest nou equipament del consistori. L’equip de govern ha coincidit en aquesta idea considerant que “s’ha de fer el debat i extendre’l al carrer”, ha dit l’alcaldessa, Montse Venturós.

Més tard, el regidor d’Hisenda Francesc Ribera ha presentat a la resta de regidors els comptes del primer any de govern de la CUP. Els nombres han estat aprovats per unanimitat, però els grups han volgut afegir-hi matissos. Des de Convergència, el principal partit de l’oposició, ha recalcat a través d’Antoni Biarnés que “el vot és a favor de la veracitat d’aquestes xifres perquè no tenim cap element per desconfiar-ne. Això no vol dir que estiguem a favor de la gestió que hi ha darrera”. ERC, PSC i ICV s’han expressat en la mateixa línia que el grup convergent. La socialista Rosalia Monroy, a més, ha afegit que “troba a faltar parlar de l’estratègia d’ingressos. Considero que tenir més ingressos és una manera de gestionar el deute. Si volem sanejar bé l’Ajuntament, hem de posar un peu en el futur i en la previsió d’ingressos”. La proposta ha estat recollida per l’equip de govern.

Eloi Escútia, nou regidor de Medi Ambient i Educació

El Ple també ha servit per nomenar Eloi Escútia com a nou regidor del consistori. Escútia s’encarregarà de les àrees de Medi Ambient i Educació. El nou regidor té una àmplia experiència en matèria d’educació, la qual cosa servirà per descarregar la tasca de Mònica Garcia, que fins ara assumia cinc regidories i a partir d’avui s’encarregarà de quatre.

Eloi Escútia ha rebut la benvinguda de tots els grups. El grup convergent, però, també ha considerat que Escútia “no ha entrat al consistori amb el millor peu possible“. En aquest sentit, Antoni Biarnés ha lamentat que el nou regidor “ja fa dies que volta per aquesta casa com a nou regidor”. Per a Biarnés, “si una persona no és regidor, no pot actuar com a tal. S’ha de respectar la normativa per tal de donar-li sentit”.

Escútia assumeix les regidories de Medi Ambient i Educació però no assumeix la regidoria de Recursos Humans, que fins aquest estiu corresponia a la regidora sortint, Sílvia Armengou. La mateixa alcaldessa, Montse Venturós, es farà càrrec d’aquesta àrea. Els grups de l’oposició han aprovat per unanimitat tota aquesta sèrie de canvis.

FOTO. El regidor Francesc Ribera presentant els comptes a la resta de regidors al Ple d’aquest setembre / AUTOR: Marc Canturri

X