Berga, Política

La CUP redueix més d’un milió d’euros de deute de l’Ajuntament de Berga en un any

La CUP redueix més d’un milió d’euros de deute de l’Ajuntament de Berga en un any

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha presentat aquest migdia els comptes del consistori del primer any de govern de la CUP. Ribera ha exposat als mitjans uns números que considera “molt positius” i que aquest vespre seran presentats als grups de l’oposició al ple municipal que tindrà lloc al consistori. Segons les xifres que ha presentat el regidor, l’Ajuntament ha reduït el deute total de 17.918.076 euros a 16.903.163 euros, la qual cosa suposa una rebaixada de més d’un milió d’euros respecte els números del final de l’exercici passat, el juny de 2015.

El deute total, però, no té en compte els diners que es deuen a l’Ajuntament. Partint d’aquesta base, Ribera ha demostrat que el deute real del consistori presenta una reducció encara més significativa: dels 10.967.690,27€ de deute que es registraven al final de l’exercici anterior s’ha passat als 7.715.182,30€ d’aquest.

Així doncs, el govern de la CUP ha aconseguit rebaixar més de 3 milions el deute real gràcies a un canvi d’estratègia que “ha rebut moltes crítiques però queda demostrat que funciona”, ha dit Ribera. Enlloc de prioritzar els proveïdors que fa més temps que reclamen diners a l’Ajuntament, l’equip de govern ha prioritzat des del primer dia garantir el pagament corrent.

D’aquesta manera, segons explica el regidor Ribera, “hem aconseguit que el deute amb els proveïdors no augmenti -no hi ha dèficit des del primer mes, el juliol de 2015- i hem destinat l’estalvi que s’ha anat generant en pagar el deute endarrerit d’anys enrere”. En aquest sentit, Francesc Ribera ha detallat que, quan es va posar al capdavant de la regidoria, el deute referent a les factures endarrerides pujava fins als 2.800.000 euros i en un any s’ha aconseguit que les noves factures no augmentin el deute i, a més, s’ha pagat una part de les endarrerides, en concret, 400.000 euros.

FOTO. El regidor Francesc Ribera ha exposat els comptes del seu primer any a l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga / AUTOR: Marc Canturri

Ajuntament de Berga comptes 2015 Deute Francesc Ribera

Comentaris