Berga, Política

Convergència de Berga qüestiona els diners i esforços destinats al projecte Primer Sector Berguedà

Convergència de Berga qüestiona els diners i esforços destinats al projecte Primer Sector Berguedà

El grup municipal de Convergència de Berga considera que l’Ajuntament de Berga no ha de destinar més temps, ni esforços ni diners al projecte Primer Sector Berguedà, que impulsa Francesc Ribera des de la regidoria de Promoció Econòmica del consistori. El principal grup de l’oposició ha esperat que se celebrés la Fira de Santa Tecla per poder “tenir les informacions que s’hi han explicat” i, així, poder fer les consideracions que creuen oportunes.

Els convergents consideren que “intentar incorporar noves persones al sector primari és un objectiu difícil però lloable perquè ni Catalunya ni Europa es poden permetre perdre l’agricultura i la ramaderia i perquè el primari pot aportar encara més al PIB de la nostra comarca”. Malgrat tot, el grup de l’oposició posa en qüestió els esforços que s’hi estan destinant.

D’entrada, creu que “és evident que el projecte només té sentit i viabilitat a escala comarcal“, de manera que suggereix que qui ho hauria de desenvolupar és el Consell Comarcal. En aquest sentit, segons Convergència, “l’Ajuntament de Berga no té títol habilitant per actuar en l’àmbit de la promoció econòmica fora del seu terme municipal”.

D’altra banda, estretament relacionat amb l’anterior argument, els convergents opinen que “l’impacte que aquest projecte pot tenir en l’economia de Berga és molt petit, purament simbòlic”. Segons expliquen, “està per veure quins beneficis podria comportar per a la comarca, però per a la ciutat de Berga sí que és segur que el retorn seria mínim“.

Estic amb tu

I finalment, el darrer dels tres arguments queprimersectorbergueda utilitza Convergència per qüestionar el projecte és que “els diners, esforços i temps que es dediquen a la iniciativa no es dediquen a altres projectes que són més interessants per a la ciutat, ja que tindrien un rendiment més gran”. En definitiva, creuen que “estem fent un mal negoci amb la nova iniciativa del govern de la CUP“.

Les propostes

El grup municipal de Convergència ha aprofitat el comunicat per posar sobre la taula altres actuacions que “trobem a faltar des de la regidoria de Promoció Econòmica“.

Entre aquestes propostes, hi ha “sortir fora a buscar inversions per a la ciutat, enlloc d’esperar que vinguin soles”, potenciar Queralt com a reclam turístic, proporcionar aparcament al comerç del carrer Major i rodalies, impulsar el Museu de la Patum per rendibilitzar tot l’any la condició que té la festa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, agilitzar l’atorgament de llicències i recolzar els projectes empresarials de nova creació, ampliació o renovació, no posar pals a les rodes al Parc de la Natura o evitar que l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimenació marxi de la ciutat.

FOTOS. Els regidors de Convergència en l’últim ple a l’Ajuntament de Berga; signatura del conveni de col·laboració per impulsar el projecte Primer Sector Berguedà / AUTOR: Marc Canturri

Ajuntament de Berga Convergència CUP Francesc Ribera Primer Sector Berguedà

Comentaris