CDC demana a Francesc Ribera “si està en condicions d’exercir eficaçment com a regidor de la Policia Local”

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha aprofitat el ple ordinari d’aquest vespre a l’Ajuntament de Berga per explicar l’actuació de l’equip de govern en relació a la suposada agressió a una ciutadana per part d’un agent de la Policia Local i tot el que n’ha derivat.

Venturós ha explicat que ha pogut veure el ple-octubre-bergavídeo de l’agressió, gravat per les càmeres de seguretat, però no l’ha fet públic per dos motius: “per no vulnerar el dret a la imatge de les persones que hi apareixen i per respecte a elles”. Pel que fa a l’acció policial, l’alcaldessa ha deixat clar que “l’equip de govern no és un tribunal, de manera que fins que no hagi acabat el procés judicial no prendrem cap tipus de mesura sobre l’agent”.

D’altra banda, Venturós també s’ha volgut referir a l’error en la comunicació interna del consistori, que no es va assabentar del que havia succeït a la comissaria fins al cap d’un mes i tres dies. L’alcadessa ha assegurat que “no es pot passar per alt que un agent de Policia no va informar al seu superior del que havia passat”, però recorda que “ha estat un fet puntual” i que “el regidor Ribera es reuneix cada dilluns al matí amb la Policia Local per tal de ser informat de l’activitat setmanal”.

Convergència carrega contra el regidor Ribera

Just després de l’explicació de l’alcaldessa, el convergent Ramon Minoves ha expressat l’opinió del seu grup. Considera que “hi ha una deficiència en la comunicació interna de l’Ajuntament” i cdc-ple-octubreque “des de fa temps hi ha un desgavell i una deixadesa” en aquest aspecte. A més, Minoves s’ha referit directament al regidor Francesc Ribera i a la seva condició com a regidor de Governació. “Li demano que reflexioni si està en condicions d’exercir eficaçment com a regidor de la Policia Local“, ha dit.

A tot això, el regidor Ribera ha acusat Minoves de “parlar des del desconeixement“. Considera que Convergència “pretén sembrar dubtes a partir d’aquest desconeixement” i demana que “no es facin aquest tipus de judicis”. El regidor de Governació, a més, ha recalcat que “hi ha molt bona sintonia entre la regidoria i la Policia Local“.

Des d’ERC, Jordi Pujals ha demanat que l’equip de govern assumeixi responsabilitats, “ja que els canals de comunicació interna fallen dues vegades”. A més, tenint en compte que l’alcaldessa ha vist el vídeo, Pujals ha pregat que Venturós “expliqui perquè no ha suspès en sou i funcions a l’agent de policia”. Segons el republicà, “mentre no ho faci, el focus seguirà sobre l’actuació policial”.

Des del Partit Socialista, Rosalia Monroy considera que “això ha fallat per tot arreu i s’ha d’actuar bé perquè això no torni a passar”. Finalment, Joan Torres, d’ICV, ha definit l’actuació del govern en aquest afer com “una cadena d’errors mal gestionats”.

FOTOS. El regidor Francesc Ribera al ple ordinari del mes d’octubre a l’Ajuntament de Berga | Pla general del ple d’aquest vespre | Els regidors convergents presents avui en la sessió plenària / AUTOR: Marc Canturri

X