Poesia, memòria i emoció en l’homenatge de Berga a Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga va commemorar dissabte el 76è anivesari de l’assassinat del President Lluís Companys. Els republicans van organitzar un acte d’uns 45 minuts de durada a la plaça dels Països Catalans de Berga, que va començar a 2/4 de 7 de la tarda i va comptar amb la presència de més d’una setantena de persones.

A banda d’Ermínia Altarriba, Jaume Giménez i Jordi Pujals, els tres regidors d’ERC a l’Ajuntament de Berga, l’acte commemoratiu va comptar amb la participació del tinent d’alcalde i regidor de la CUP, Oriol Camps, i dels regidors de Convergència Ramon Minoves i Maria Antònia Ortega.

L’acte va consistir en diferents parlaments de les autoritats i la lectura de diversos poemes dedicats a la figura de Lluís Companys a càrrec de Jaume Huch. A més, els assistents a la commemoració van tenir l’oportunitat de fer una ofrena floral al monument de Companys. Tot plegat, va acabar amb un emotiu Cant dels Segadors.

Amb aquest acte, ERC Berga va voler seguir retent homenatge a la figura de Lluís Companys, tal com ja ha fet en altres anys. La commemoració es va fer davant el monument de Lluís Companys que hi ha a la plaça dels Països Catalans i que va ser encarregat per ERC Berguedà l’any 2002.

Lluís Companys i Jover (1882-1940) fou President de la Generalitat de Catalunya que va morir afusellat per les autoritats franquistes. Companys és l’únic President democràticament escollit que ha estat assassinat en la història d’Europa​.

FOTO. El Cant dels Segadors que va tancar l’acte commemoratiu a la plaça dels Països Catalans de Berga / AUTOR: Marc Canturri