ERC de Berga proposa ajuts per facilitar l’accés a serveis públics dels veïns de Berga

Bonificacions per facilitar l’accés dels ciutadans a serveis públics com l’escola bressol, l’Escola Municipal de Música (EMMB), la piscina municipal i el cementiri local. Aquesta és la proposta del grup municipal d’ERC de Berga per a les ordenances municipals del 2017. Els republicans veuen “bé” les taxes anuals que el govern de la CUP presenta aquest vespre en Ple extraordinari, però també presenten una sèrie de mesures que s’hauran d’aplicar a partir del 2017 per tal que “cap ciutadà es quedi sense un servei públic”, ha dit el regidor Jordi Pujals.

La proposta d’Esquerra no pot entrar en el Ple extraordinari d’avui perquè el que s’aprova aquest vespre són les taxes anuals, mentre que el que proposen els republicans són modificacions que els diferents grups polítics del consistori hauran d’aprovar trimestralment al llarg del 2017. Ara bé, els regidors Ermínia Altarriba i Jordi Pujals ja han deixat clar que només aprovaran les ordenances anuals que la CUP presenta aquest vespre, si el govern es compromet a incorporar les modificacions que contempla la seva proposta en les ordenances que s’aniran aprovant durant el 2017. “La nostra condició és aquesta“, ha recalcat Pujals.

Les bonificacions que proposa ERC anirien destinades als ciutadans de Berga que acreditin trobar-se en situació de necessitat, superant la puntuació mínima establerta segons els barems econòmic i social que marca l’Estat i que ja s’apliquen en altres ajuntaments. A més, però, els beneficiaris dels ajuts han de viure o estar empadronats a Berga des d’almenys un any abans de sol·licitar la bonificació.

 

FOTO. Jordi Pujals i Ermínia Altarriba, aquesta tarda, a Berga / AUTOR: Marc Canturri

X