Berga, Societat

Els jocs i el Nadal queden al passeig de la Indústria de Berga pel pont de la Puríssima

Els jocs i el Nadal queden al passeig de la Indústria de Berga pel pont de la Puríssima

El passeig de la Indústria de Berga serà l’escenari, per quart any consecutiu, de la Fira del Joc i de Nadal, una de les mostres més concorregudes de l’any a la capital del Berguedà. Si l’any passat la participació es va acostar a les 3.000 persones, aquest any els organitzadors esperen superar la xifra de l’any passat i intentar acostar-se a les 4.000 persones, tal com va dir ahir Òscar Garcia en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment. La mostra se celebrarà el proper dimarts, 6 de desembre, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 8 del vespre.

Els espais de la mostra es mantenen més o menys igual. Seran tres: una zona de joc, un espai de parades amb productes de Nadal i una secció de botigues de jocs i joguines. En aquest sentit, hi haurà 11 botigues especialitzades en jocs i una secció amb una vintena de parades d’elements de Nadal i entitats locals. Ara bé, tal com ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, l’objectiu de l’Ajuntament “no és fer créixer la fira, sinó renovar-la cada any”. En aquest sentit, Ribera ha remarcat que, tot i que créixer no sigui la prioritat, el consistori i l’organització han treballat per no haver de patir pel nombre de persones que vinguin. “No prioritzar el creixement de la fira, no vol dir que en limitem l’espai. Tenim la infraestructura necessària per acollir tanta gent com calgui“, ha assegurat.

Nous concursos, més enllà de l’atzar

Una de les apostes de l’organització per aquest any és la inclusió de nous concursos i competicions amb premi. Tal com va explicar Òscar Garcia en la presentació, “crèiem que havíem de potenciar aquesta vessant de la Fira, ja que els assistents es passen la tarda jugant i fins ara només tenien l’oportunitat d’obtenir premi en un sorteig“.

Per aquest motiu, la mostra d’aquest any inclourà tres premis. D’entrada, es reconeixerà a aquelles persones que aconsegueixin completar el circuit de baldufes de la fira, que, segons Garcia, “és realment complicat i costarà molt de donar premis”.

Una altra competició, que durarà tot el dia, serà de water bottle flip challenge, el popular joc que consisteix en llançar una ampolla mig plena i fer que quedi dreta quan arribi a terra. En aquest sentit, l’organització premiarà a la persona que hagi aconseguit el repte en més ocasions en un sol minut al final del dia.

I finalment, el tercer premi el rebrà el guanyador del concurs fotogràfic que s’implanta en la fira aquest any. En concret, els participants podran compartir les seves fotografies a la fira a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb l’etiqueta #firajocberga. La fotografia més original serà la premiada.

 

FOTO. Òscar Garcia, de l’organització, i Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica, a la presentació de la Fira del Joc i de Nadal / AUTOR: Marc Canturri

Fira del Joc i de Nadal Francesc Ribera Òscar Garcia Passeig de la Indústria pont de la Puríssima

Estic amb tu

Comentaris