La canalització de les aigües brutes de la Rasa dels Molins s’endarrereix però espera començar el 2017

El govern de l’Ajuntament de Berga (CUP) espera poder començar el proper 2017 la canalització de les aigües residuals que baixen per la part central i el sud de la Rasa dels Molins. La idea inicial del consistori era iniciar els treballs aquest 2016 però les esmenes presentades per l’ACA sobre el projecte que s’havia presentat des de l’Ajuntament han endarrerit el procés.

El problema de la xarxa de sanejament de la Rasa dels Molins s’arrossega des de fa temps. El que era un rierol que passava per l’interior de Berga s’ha convertit en un autèntic clavegueram a cel obert, ja que les aigües brutes del nord de Berga hi van a parar des de fa anys.

L’obra ja va quedar aparcada amb l’anterior govern de CiU per problemes burocràtics, però ara, amb el canvi de govern, semblava que el projecte es podia desencallar, ja que la CUP fins i tot havia presentat un projecte definitiu, el gener d’aquest 2016. Ara bé, la proposta cupaire s’havia de sotmetre a un període d’exposició pública en el qual, entre d’altres coses, l’ACA l’havia de ratificar.

Les coses, però, no han sortit com s’esperava, i és que aquest octubre, 10 mesos després que el projecte s’aprovés en sessió plenària, l’ACA va plantejar una sèrie d’esmenes, la qual cosa va obligar la CUP a remodelar el projecte i, per tant, tot el procés es va endarrerir.

Ara, amb el projecte remodelat i amb les esmenes de l’ACA incloses, la CUP tornarà a presentar-lo per Ple, aquest vespre, i divendres que ve, 9 de desembre, serà aprovat per la Junta de Govern Local. Una vegada tota aquesta sèrie de tràmits s’hagin produït, el projecte es tornarà a sotmetre a un període d’exposició pública de 6 mesos. Si en aquest mig any l’ACA hi dóna el vistiplau, les obres de canalització de les aigües residuals podrien de començar a mitjans de 2017.

FOTO. Les aigües residuals que baixen per la Rasa dels Molins / Facebook.com/bergaclavegueraoberta