ERC denuncia que “existeixen factures” a favor d’Albert Rumbo com a gerent del Patronat de la Patum

Cinc dies després que el gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo, presentés la dimissió per motius personals, ERC de Berga explica en un comunicat que “existeixen diverses factures” que acreditarien que Rumbo cobrava per fer aquesta feina, en contra del que sosté l’Ajuntament de Berga.

En concret, s’haurien emès diverses factures per “tasques tècniques relacionades amb la Patum”, però sense fer explícit que correspondrien a una compensació per la feina de gerent del Patronat.

ERC diu que ja ha comentat la situació “a l’equip de govern i a la resta de grups municipals en diferents ocasions”, i dóna entendre que es tracta d’una situació irregular. “Creiem que la situació s’ha de regularitzar”, diuen.

Des d’Esquerra, la regidora Ermínia Altarriba ha explicat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que el consistori contracta Rumbo per a feines que potser no les hauria de fer el gerent del Patronat. Però el cas és que “és una contractació que es repeteix cada any“, diu. Segons Altarriba, “no és una cosa puntual i necessitem que aquest tema s’aclareixi amb la màxima transparència possible”.

Per la seva banda, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat a aquest diari que les tasques que s’encarreguen a Rumbo no pertocarien al Gerent del Patronat, però se li encomanen davant la manca de personal que el consistori arrossega des de fa anys. A tall d’exemple, Garcia ha parlat dels plecs tècnics dels fuets de Patum o l’informe tècnic sobre la necessitat de contractar una cobla com algunes de les feines que Rumbo fa per encàrrec de l’Ajuntament de la ciutat.

Pel que fa al cost d’aquestes factures, Garcia ha explicat que no és el mateix cada any perquè Rumbo no té estipulades les mateixes tasques per a cada Patum. ERC i la resta de partits són informats havent passat Corpus de totes aquestes retribucions a través de les juntes de govern, que aproven les contractacions. De moment, però, l’Ajuntament no ha pogut facilitar aquestes factures a aquest diari.

D’altra banda, la regidora de Patum ha assegurat que les retribucions que rep el gerent del Patronat per aquestes tasques d’assessorament són compatibles amb la seva feina a la Diputació de Barcelona, ja que tant l’ens provincial com el Ple de l’Ajuntament de Berga li han reconegut la compatibilitat.

L’AquíBerguedà.cat ha intentat contactar amb Albert Rumbo però, de moment, no ha estat possible.