Arrenca el teatre de primavera a l’Ametlla amb ‘Mars Joan’, una comèdia terrestre d’un viatge a Mart

La programació de primavera del Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola (Puig-reig) comença amb força. L’estrena d’aquesta temporada, la cinquena consecutiva que el teatre ofereix una programació estable, serà el diumenge, 26 de març, a les 6 de la tarda. Els encarregats de donar el tret de sortida als espectacles primaverals de l’Ametlla seran els actors de la companyia Dara Teatre, que arriba al Berguedà amb “Mars Joan”, després d’una exitosa  temporada al Tantarantana de Barcelona i d’haver omplert el passat 4 de març a la sala del Foment de Súria dins el programa “Art en cicle”.

A “Mars Joan”, una obra original de Roc Esquius, un home vol anar a Mart sense possibilitat de tornar i el seu entorn riu, plora i es remou mentre un reality show es prepara per cobrir-ho tot. El món i el seu entorn més proper és a punt de descobrir i perdre la persona que vol anar més lluny per assolir els seus objectius. Mars Joan és una comèdia molt terrestre d’una situació molt marciana i compta amb l’actuació d’Ivana Miño (presentadora del programa de TV3 Catalunya Experience), Míriam Tortosa (actiu de La Riera), Ricard Farré i Isidre Montserrat.

La compra d’entrades per a qualsevol dels espectacles es pot fer de manera anticipada a www.ametllademerola.cat o de manera presencial els matins a la guixeta del teatre. Per a més informació o per qualsevol altra mena de consulta, l’Associació Cultural l’Esplai ha habilitat el telèfon 686278836 i la direcció de correu electrònic teatre@ametllademerola.cat.

L’argument: una comèdia terrestre d’una situació marciana

Agafaries un bitllet sense tornada en direcció als teus somnis? Què faries si els plans de la teva parella l’allunyen de tu? Ets allà on volies ser? Entendries per què algú vol canviar de planeta? El Joan vol agafar el bitllet a Mart, encara que li costi passar per un reality show, i a ell i als del seu voltant els hi tocarà preguntar-s’ho tot. Mars Joan és una comèdia inspirada en una idea real, Mars One, un projecte internacional privat de l’holandès Bas Lansdorp que té per objectiu començar la colonització del planeta Mart l’any 2026 i on més de 200.000 persones s’hi van inscriure.

El Joan no és feliç. Està bé, sí, va fent, però no és feliç. La gent que l’envolta tampoc ho és, tot i que ells fan com qui res. Potser és el normal, potser, fins i tot, és l’única possibilitat. Però el Joan troba un viatge, un viatge que el transportarà directament allà on se suposa que hi ha els seus somnis. A les estrelles, a un lloc on tot serà nou i ell en serà el gran protagonista. Un planeta sense convencions socials que l’allunyen de la felicitat. Així que s’apunta al viatge sense pensar-ho, posant del revés el món de la seva parella i amics. Mars Joan no parla d’un altre planeta, no parla d’un viatge, sinó de la voluntat de fer aquest viatge, del qual, per cert, no podrà tornar.

FOTO. Els actors de Dara Teatre que protagonitzen Mars Joan / Kike Rico

 

X