En Peyu, Ivana Miño i Manu Guix, protagonistes d’una primavera “ambiciosa” al teatre de l’Ametlla de Merola

Arriba la primavera i torna l’activitat al Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola. Tal com passa des de l’any 2013, l’Associació Cultural l’Esplai, que gestiona l’activitat cultural a la colònia, oferirà una programació estable, tant al llarg dels propers mesos de primavera com en els de tardor. A més, aquesta primavera ho fa amb un cartell de luxe, amb “noms dignes de la cartellera d’un teatre de capital de comarca, com a mínim”, ha assegurat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, en la presentació de la programació.

Ivana Miño, una cara coneguda de la televisió com a presentadora de Catalunya Experience (TV3), Manu Guix, Peyu o Guillem Albà. Tots ells pujaran a l’escenari del teatre de l’Ametlla entre finals de març i mitjans de maig. Segons Marc Fité, membre de l’Associació Esplai, la programació és “ambiciosa” i amb dos motors clars: la reivindicació i la responsabilitat social.

D’una banda, l’entitat cultural vol seguir reivindicant una rehabilitació de les instal·lacions del teatre que ha quedat a mitges. “Hem de fer-hi activitat per demostrar que el teatre és necessari“, ha afirmat Fité. Però d’altra banda, l’associació també es mou per la responsabilitat social que suposa gaudir d’un teatre “reformat amb diners de tots els catalans“, ha dit Fité.

teatre-ametlla-presentacio-primavera

Pendents d’un ajut FEDER

Les darreres setmanes no han estat fàcils per a l’Associació Cultural Esplai. Confiaven que les obres al teatre de l’Ametlla entrarien dins els ajuts FEDER que ha atorgat la Generalitat recentment, però no va ser així. A última hora, l’adjudicació va caure però l’Ajuntament de Puig-reig, a través del Consell Comarcal del Berguedà, ja ha presentat les pertinents al·legacions.

“Té bona pinta”, ha dit Jesús Subirats. El regidor de Cultura de Puig-reig ha explica que les al·legacions “estan molt ben fetes” i, fins i tot, s’ha produït una reunió amb el Departament d’Economia de la Generalitat per exposar els motius pels quals s’ha de concedir l’ajut per arreglar el teatre. A més, ha explicat Marc Fité, totes les companyies que han actuat a l’escenari del teatre des de l’any 2013 han col·laborat en la redacció de les al·legacions. “Els hi vam demanar que expliquessin el que han fet al teatre però també tot el que s’hi van trobar i la necessitat d’intervenir-hi per millorar-ho”, ha dit Fité.

Malgrat tot, tant l’Ajuntament de Puig-reig com l’entitat cultural de l’Ametlla estan curats d’espants i mantenen els peus a terra. “Els antecedents ens diuen que no podem dir que ens donaran res fins que ens ho donin”, ha recordat Fité. Ara bé, ni ell ni el regidor amaguen l’optimisme que es viu a dia d’avui. Prova d’això és el disseny del programa de primavera, on hi apareixen butaques que, en certa manera, intenten demostrar que el somni d’una platea digna és a prop.

X