Demanen la retirada d’un cartell de la Patum perquè creuen que compara la colla dels plens amb els nazis

Concurs Cartell Patum 2017
Concurs Cartell Patum 2017

Membres de la comparsa dels plens de la Patum i gent del seu entorn han manifestat a través de les xarxes el malestar amb un dels cartells finalistes que consideren que posa la lupa en el conflicte que ha viscut la comparsa en les últimes setmanes, i que interpreten que els compara amb els nazis.

El cartell, titulat “Diàleg”, mostra una dona d’esquena, amb la camisa dels vestidors de plens, en una cruïlla d’un carrer de Berlin. La dona mira cap a l’edifici Detlev-Rohwedder, seu actual del ministeri alemany de Finances, que va ser una de les joies de l’arquitectura nazi. Es va aixecar entre els anys 1935 i 1936 i va ser la seu del ministeri d’aviació de Hitler.

A Facebook, el cas ha aixecat una enorme polseguera, i alguns membres de la comparsa dels plens fins i tot en demanen la retirada i, fins i tot, al grup de Facebook “No ets de Berga si no…”, s’ha obert el debat en els comentaris a aquest post. Aquesta tarda, s’ha posat en marxa una campanya a Change.org per exigir a l’Ajuntament que retiri el cartell del concurs. Patumaires dels plens i de les maces n’estan fent difusió a través de les xarxes socials.

La fotografia del cartell va ser presa a l’encreuament entre els carrers Wilhelmstrasse i Zimmerstrasse, en aquest punt:

“Diàleg” és un dels cinc cartells finalistes del concurs de la Patum d’aquest any, i es pot votar fins el dia de Sant Jordi a l’Oficina de Turisme de Berga.