El Cap del Pla decideix en una consulta que la pista poliesportiva serà a la zona del cementiri

El barri del Cap del Pla, a Gironella, tindrà una nova pista esportiva i serà a la zona del cementiri. Així ho ha decretat la consulta participativa organitzada per l’Ajuntament que comptat amb els vots d’un 37,76% del veïnat, és a dir, 159 de les 421 persones empadronades. Tots els votants van poder exercir el seu dret a vot divendres i dissabte passat.

D’entre tots els vots, el 54,7 % s’han inclinat per l’opció ‘A’, que preveu iniciar la licitació de les obres aquesta mateixa setmana. Es tracta d’un terreny municipal de 2.800 m2 i ja qualificat per construir-hi la pista esportiva. Tal com s’havia explicat prèviament, aquesta opció no implicava cap temps d’espera per iniciar la construcció ni tampoc cap pagament addicional al pressupostat. El resultat de la votació és vinculant, i durant el Ple celebrat just després de l’obertura de l’urna s’han proclamat els resultats.

cementiri-capdelpla-gironella

La zona del cementiri ha estat l’escollida pel poble per construir-hi la nova pista. AJ GIRONELLA

Per l’alcalde de Gironella, David Font, és especialment destacable el fet que la consulta s’hagi apropat al 40% de participació, “més tenint en compte que les dades habituals en aquests tipus de consultes no superen en cap cas el 20% en molts municipis”.

D’altra banda, Font ha confirmat que, en vista de l’èxit de la iniciativa, l’Ajuntament “seguirà apostant per fer consultes en un futur”. A més, l’alcalde posa especialment de relleu la importància d’haver pogut prendre la decisió sobre l’emplaçament de la nova pista esportiva “de forma conjunta”.